CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 16 dies (6803 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
13-02-2024-Putin posa en cerca i captura la primera ministra d'Estònia, per 'accions hostils amb Rússia' | 17-02-2023-GRUP DE WHATSAPP | 11-08-2022-Estònia denuncia una incursió russa sobre el seu espai aeri i convoca l'ambaixador a Tallinn | 28-07-2022-Tallinn, una capital europea amb molt a mostrar | 26-11-2021-7 produccions catalanes seleccionades al Tallin Black Nights Film Festival | 20-09-2021-Instruccions per fer-se la Residència Digital Estoniana | 06-08-2021-Ajuda per crear empresa a estonia sobre criptos i projectes catalans | 06-08-2021-Ajuda crear empresa criptos | 14-04-2021-El 'passaport Rumessen': el precedent estonià de la Identitat Digital Republicana | 25-01-2021-Tot allò que cal saber sobre el vot electrònic. Estònia és l'únic país del món que posa aquesta opció a l'abast de tots els ciutadans |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 12
Putin posa en cerca i captura la primera ministra d'Estònia, per 'accions hostils amb Rússia'
2024-02-13 (1/22) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Kaja Kallas és una de les veus més fermes de la Unió Europea i de l'OTAN a favor del subministrament d'armament a Ucraïna i de l'enduriment de les sancions contra Rússia

https://www.ccma.cat/324/putin-posa-en-c erca-i-captura-la-primera-ministra-desto nia-per-accions-hostils-amb-russia/notic ia/3276274/

Més info a www.ccma.cat
GRUP DE WHATSAPP
2023-02-17 (2/22) - Pujat per Genís Callau Pérez - Comparteix

Hola a Totes/tots,

Us escric perquè en uns mesos estaré vivins a Tallin per estudis i m'agradaria tindre contacte amb algu que sigui del meu lloc de procedència. Més que res per si volguessiu quedar i poder fer que la meva adaptació sigui una mica menys dura.

Que trobeu si fem un grup de whatsapp per a poder estar tots en contacte i així saber si ens poderm veure per allà?

Com ho veieu? Jo us deixo el meu telèfon de contacte per si algú vol parlar amb mi: +34 605870720.

Moltes gràcies a tots

Salutacions
Estònia denuncia una incursió russa sobre el seu espai aeri i convoca l'ambaixador a Tallinn
2022-08-11 (3/22) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

L'helicòpter rus va restar en espai aeri d'Estònia vora d'un minut sense les comunicacions ni el transponedor operatiu

https://www.vilaweb.cat/noticies/estonia -incursio-russa-espai-aeri-ambaixador-ta llinn/

Més info a www.vilaweb.cat
Tallinn, una capital europea amb molt a mostrar
2022-07-28 (4/22) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Tallinn, la capital d'Estònia, que és la joia de la corona d'aquesta nació bàltica

https://www.elnacional.cat/ca/estil-vida /tallinn-capital-europea-mostrar_792147_ 102.html

Al costat del mar Bàltic, al nord d'Europa, es troba una ciutat molt oblidada que és atapeïda d'història i paisatges encantadors. Es tracta de Tallinn, la capital d'Estònia, que és la joia de la corona d'aquesta nació bàltica. A mesura que aquesta part d'Europa s'ha obert en les últimes dècades, molts viatgers s'han adonat com de fotogènica i bonica que és aquesta ciutat costanera emmurallada. Per això, veurem quines són les fites més importants amb què compta.

Més info a www.elnacional.cat
7 produccions catalanes seleccionades al Tallin Black Nights Film Festival
2021-11-26 (5/22) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El Tallin Black Nights Film Festival a Estònia acull 7 produccions catalanes en les diferents seccions d?aquest festival. A més dels films seleccionats, dos projectes catalans participen en L?Industry@Tallinn & [?]

https://exterior.cat/noticies/7-producci ons-catalanes-seleccionades-al-tallin-bl ack-nights-film-festival/

Més info a exterior.cat
Instruccions per fer-se la Residència Digital Estoniana
2021-09-20 (6/22) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

https://www.linkedin.com/pulse/ya-soy-un -e-resident-estoniano-m%C3%A1s-xavi-vila /?originalSubdomain{=}es
Ajuda per crear empresa a estonia sobre criptos i projectes catalans
2021-08-06 (7/22) - Pujat per Josua - Comparteix

Hola,

som un grup de Catalans que volem crear una empresa relacionada amb el mon de les criptomonedes i donar suport a la independencia de Catalunya, tenim moltes idees potents i necesitem ajuda per crear una empresa a Estonia, hem estat mirant diverses consultories que ens farien la feina, pero son carisimes considerant que si es fa tot online es molt mes barat.

Algu que visiqui a Estonia ens pot donar un cop de ma?
Si a mes es programador o emprenedor, molt millor.

gracies.
Ajuda crear empresa criptos
2021-08-06 (8/22) - Pujat per Josua - Comparteix

Hola,

som un grup de Catalans que volem crear una empresa relacionada amb el mon de les criptomonedes i donar suport a la independencia de Catalunya, tenim moltes idees potents i necesitem ajuda per crear una empresa a Estonia, hem estat mirant diverses consultories que ens farien la feina, pero son carisimes considerant que si es fa tot online es molt mes barat.

Algu que visiqui a Estonia ens pot donar un cop de ma?
Si a mes es programador o emprenedor, molt millor.

gracies.
El 'passaport Rumessen': el precedent estonià de la Identitat Digital Republicana
2021-04-14 (9/22) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El document d'identitat creat per una associació encara durant l'ocupació soviètica va acabar essent considerat legal pel nou estat independent

https://www.vilaweb.cat/noticies/passapo rt-rumessen-precedent-estonia-identitat- digital-republicana/

Més info a www.vilaweb.cat
Tot allò que cal saber sobre el vot electrònic. Estònia és l'únic país del món que posa aquesta opció a l'abast de tots els ciutadans
2021-01-25 (10/22) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Si podem fer tantes coses a la xarxa, com és que no podem votar per internet a les eleccions del Parlament de Catalunya?

https://www.vilaweb.cat/noticies/per-que -no-podem-votar-per-internet/

Si podem fer tantes coses a la xarxa, com és que no podem votar per internet a les eleccions del Parlament de Catalunya? És una pregunta que d’ençà que va començar la pandèmia ha sorgit en molts països que han fet eleccions. Divendres passat alguns càrrecs del govern català s’acusaven de no haver fet prou esforços per aplicar-ho. La veritat és que Catalunya no n’és cap excepció, perquè ara com ara hi ha molt pocs països que permetin el vot telemàtic. Els processos electorals són la base de la democràcia representativa i garantir que es desenvolupin de manera transparent i segura, i que tothom confiï en els resultats és primordial. Introduir canvis no és gens fàcil. Tanmateix, amb l’evolució imparable de la tecnologia, tot apunta que en les pròximes dècades s’acabarà oferint com a alternativa al vot presencial, com a mínim per a alguns sectors de la població.

Són iguals el vot electrònic i el vot per internet?
El vot electrònic inclou tots els procediments d’emissió, processament i recompte del vot per mitjans digitals. Aquests mitjans poden trobar-se tant en entorns controlats com en no controlats. En el primer cas són urnes electròniques als col·legis electorals, unes màquines que es fan servir, per exemple, en alguns estats dels Estats Units d’Amèrica, al Brasil i l’Índia. En el segon cas, és el vot remot emès des d’un dispositiu connectat a la xarxa. En aquest article ens volem fixar en com funciona aquest darrer cas, el vot per internet.

A quins països es fa servir el vot per internet?
S’utilitza en una desena de països, però tan sols un, Estònia, el permet per a tots els seus ciutadans i a tots els processos electorals. S’hi fa servir aquesta opció des de l’any 2005; el 2019 gairebé de la meitat dels ciutadans que van participar en les eleccions europees van votar per internet. La resta de països que han instaurat sistemes de vot per internet tan sols el permeten a grups d’electors concrets. Entre aquests, Suïssa és on més ciutadans hi tenen accés, tant els residents a l’exterior com un percentatge petit dels residents a l’interior, que varia en cada cas. L’estat francès, el Paquistan i Panamà ofereixen aquesta possibilitat als seus ciutadans que viuen a l’estranger. Armènia tan sols el permet a militars i diplomàtics, i l’estat de Nova Gal·les del Sud d’Austràlia el permet als ciutadans amb discapacitat visual. Al Canadà es fa servir a les eleccions municipals d’Ontario i Nova Escòcia i a les regionals dels territoris del Nord-oest.

Què hi diuen els organismes especialitzats en observació electoral?
La majoria d’informes dels organismes reconeguts mundialment com a especialistes en observació electoral no prenen posició ni a favor ni en contra del vot per internet. La Comissió Europea, per exemple, recollia en aquest informe del 2018 els avantatges i desavantatges que implica.

En tots els casos, sigui quina sigui la modalitat del vot, marquen com a prioritari que el sistema triat respecti els cinc principis de les eleccions democràtiques: garantir que el vot sigui universal, lliure, igual, directe i secret. Per aconseguir-ho, el Consell d’Europa va publicar el 2017 aquesta llista de recomanacions.

Quant al vot per internet, coincideixen en la necessitat que es provi amb prou antelació i en cap cas no es faci poc abans dels comicis. Arran de la pandèmia, la Fundació Internacional de Sistemes Electorals (IFES) va publicar l’abril del 2020 un informe en què desaconsellava que els països que no comptessin prèviament amb sistemes per a fer-lo efectiu, ho fessin ara de manera precipitada. Una recomanació molt semblant a la que feia l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa a la seva anàlisi dels envits electorals que suscita el coronavirus.

Com és que hi ha tan pocs països que l’hagin aplicat?
Hi ha molts països que han dut a terme proves per a instaurar el vot per internet, però finalment s’han fet enrere. Durant la primera dècada del 2000 ho van fer el Regne Unit (que el va posar a prova entre el 2003 i el 2004) i els Països Baixos (l’any 2004). Més tard ho va fer Noruega, que va oferir aquesta opció a alguns ciutadans a les eleccions parlamentàries del 2011 i del 2013. Un any després, però, va decidir de no aplicar aquesta opció per la manca de confiança que suscitava tant entre alguns actors polítics com entre els ciutadans, que no es refiaven que es garantís el secret del seu vot. Actualment, països com ara Lituània, Escòcia, Mèxic i el Japó el tenen a prova.

Que tants països ho hagin intentat, però no ho hagin assolit, demostra que instaurar un sistema de vot per internet és tot un desafiament. Poder complir totes les garanties democràtiques requereix temps, consens polític i la reforma de les lleis electorals. L’investigador en dret electoral i noves tecnologies de la Universitat Rovira i Virgili Adrià Rodríguez-Pérez afirma: “És un canvi de mentalitat i de pràctica que requereix primer de tot voluntat política, i una inversió ingent de temps i diners.” Considera que és impossible que funcioni si no genera confiança i per això és del parer que cal fer moltes proves abans per comprovar que tot funciona adequadament i facilitar que la societat s’hi familiaritzi a poc a poc.

Quines malfiances suscita?
La feblesa que tothom reconeix al vot per internet és que topa amb l‘escletxa digital, el fet que hi ha ciutadans sense accés a la xarxa o que tenen dificultats per a accedir-hi que no puguin acollir-s’hi. Per això, per garantir la universalitat del sufragi, ningú no pensa que el vot remot pugui arribar a ser, ara com ara, l’única opció disponible per a participar en un procés democràtic.

D’una altra banda, les vulnerabilitats que més s’atribueixen al vot per internet són la dificultat d’identificar amb precisió els votants, cosa que pot originar problemes per a garantir el secret de vot i evitar coercions, i la possibilitat que hi hagi manipulacions i frau electoral.

És fàcil de manipular el vot per internet?
Com passa amb qualsevol procés digital, els sistemes de vot per internet poden rebre ciberatacs que acabin manipulant els vots. Aquests atacs poden provenir de l’administració amb accés privilegiat al sistema o de hackers des de l’exterior. Per a evitar-los cal que, abans de fer-se servir de manera oficial, es provin repetidament i fins i tot es facin simulacres d’atacs.

Els sistemes de vot per internet tenen nivells de protecció criptogràfica avançada, però com destacava aquesta anàlisi publicada fa poc del professor de ciència política i de l’administració a la UB Josep M. Reniu: “És evident que el risc zero és impossible d’assolir, però ho és tant en aquest entorn com en el de la gestió informàtica de la totalització dels resultats electorals dels processos polítics a Espanya o qualsevol altre procés virtual.” Reniu fa notar que en el cas del vot electrònic hi ha “reticències tecnofòbiques” que no es reprodueixen a l’hora d’acceptar unes altres eines digitals com ara les aplicacions als mòbils o a les reunions de feina per videoconferència.

Una mesura que alguns països han pres per a combatre les crítiques que acusen els sistemes de vot digital de ser caixes negres és posar a l’abast de tothom el codi font i les especificacions tècniques que es fan servir. Per exemple, l’any 2019 a Suïssa es va fer un simulacre en què qualsevol podia intentar atacar el sistema. Tot i que ningú no ho va aconseguir, alguns sí que van trobar vulnerabilitats al codi font. L’oficina de correus del país va decidir de suspendre el sistema temporalment fins que no va rectificar-ne els errors.

Es pot garantir que el vot per internet és secret?
Igual que passa en el cas del vot per correu postal, en el vot per internet la garantia del secret del vot durant l’emissió és a les mans de l’elector. L’administració no té mecanismes per a garantir la confidencialitat i la individualitat en el moment de la tria.

Els experts destaquen que un avantatge respecte del vot postal és que en el cas del vot per internet hi ha mecanismes per a minimitzar el risc de coercions. A Estònia, per exemple, l’elector pot votar per internet tantes vegades com vulgui durant el període de vot anticipat i el sistema només acaba registrant el darrer. Aquesta mesura pot desencoratjar la corrupció, perquè si algú compra un vot, no es pot assegurar quina serà l’opció definitiva del ciutadà.

Un cop emès, els sistemes de vot per internet sí que tenen mecanismes criptogràfics que permeten de protegir el contingut del vot, garantir-ne la privadesa i fer-lo anònim abans de ser desxifrat per al recompte.

Podem assegurar que el vot per internet arriba a l’urna sense ser modificat?
Hi ha mecanismes tecnològics d’auditoria tant perquè l’elector pugui seguir el recorregut des que és emès fins que arriba a l’urna i verificar que ha estat emmagatzemat al servidor sense ser modificat, tot consultant un tauler d’anuncis públic.

També hi ha sistemes que permeten als grups d’observació electoral i a les terceres parts interessades, com ara els partits polítics, de comprovar que tots els vots emesos, que són xifrats, pertanyen a ciutadans amb dret de vot, i que els processos d’anonimat i recompte no manipulen el contingut del vot, sense revelar-ne el secret.

L’OSCE, l’organisme internacional encarregat de l’observació electoral en molts països, va publicar el 2013 aquesta guia dels estàndards que segueix en el cas del vot electrònic.

La identificació digital és un desafiament?
Tecnològicament parlant, hi ha diversos sistemes que permeten d’identificar que el votant sigui qui diu que és i que per tant tingui dret d’exercir el vot. Els més estesos són les credencials i els certificats electrònics. Les credencials poden incloure un nom d’usuari i una contrasenya i es poden lliurar per diversos canals (per correu convencional, per SMS, per correu electrònic…) i es pot optar per les d’un sol ús o fins i tot per enllaços que tan sols es poden consultar una vegada. Els certificats electrònics poden ser físics, com ara el carnet d’identitat mateix, o digitals, com ara l’IdCAT. Els experts coincideixen que minimitzar la possibilitat que existeixin suplantacions d’identitat és viable amb aquests sistemes.

Quins avantatges té el vot per internet?
El principal benefici és la comoditat que aporta a l’elector, que no cal que es desplaci físicament per exercir el dret de vot. Els ciutadans que viuen a l’exterior, els que tenen la residència en zones mal comunicades, els malalts que es troben a l’hospital són alguns dels grups que se’n podrien beneficiar.

El vot telemàtic també ofereix a les persones amb discapacitat la possibilitat de votar sense necessitat de dependre de ningú. Per exemple, hi ha programaris que llegeixen les opcions de tria i que faciliten el dret de vot tant als qui tenen ceguesa com als qui no saben llegir ni escriure.

Alguns estudis demostren que un cop s’ha aplicat la tecnologia i s’han fet campanyes per a promoure’n l’ús, el cost del vot en línia és menor que el de la votació tradicional, que requereix una logística complexa. També hi ha qui en destaca els beneficis ambientals.

A llarg termini, l’opció de vot per internet pot frenar el descens de la participació en sectors de població poc motivats per a desplaçar-se als col·legis.

El cas d’Estònia és el model a seguir?
Estònia és sens dubte el país més avançat del món quant al nombre de tràmits que permet de fer per internet. El sistema d’identificació digital és molt consolidat en aquest país de poc més d’un milió tres-cents mil habitants. Els ciutadans d’Estònia tenen una targeta d’identificació electrònica obligatòria que els permet d’accedir a una plataforma digital estatal amb més de quatre mil serveis en línia. Per tant, Estònia és el model si es vol aconseguir un sistema d’administració pública plenament digital, no tan sols en relació amb el procés electoral.

Més info a www.vilaweb.cat
Puigneró denuncia que el Ministeri d'Exteriors l'ha vetat en una cimera internacional
2020-12-13 (11/22) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El conseller havia de participar aquesta setmana en una cimera sobre solucions digitals globals a Estònia

https://www.ccma.cat/324/puignero-denunc ia-que-el-ministeri-dexteriors-lha-vetat -en-una-cimera-internacional/noticia/306 5743/

Més info a www.ccma.cat
https://www.workinestonia.com - Official guide to finding a job in Estonia, relocating and settling in.
2020-03-17 (12/22) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Estonia is Northern Europe's knowledge hub in tech.
Come work in Estonia to accelerate your career.

https://www.workinestonia.com/
Estònia, el miracle dels quatre unicorns
2019-11-18 (13/22) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

De com un país d?un milió d?habitants s?ha convertit en referent tecnològic per als governs i les ?start-ups?

https://emprenem.ara.cat/creixer/Estonia -miracle-dels-quatre-unicorns_0_23457654 51.html
Puigdemont i Torra commemoren el dia de la independència d'Estònia
2018-08-21 (14/22) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El president a l'exili remarca que els catalans comparteixen els valors de llibertat, democràcia i autodeterminació

http://elmon.cat/politica/puigdemont-tor ra-commemoren-dia-independencia-destonia

El 20 d'agost de 1991, sota l'amenaça dels tancs soviètics, el Parlament Estònia declarava la seva independència. El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha volgut felicitar els seus ciutadans, que avui celebren el dia de la Restauració de la Independència, amb un apunt a Twitter: "Felicito Estònia en el Dia de la Restauració de la Independència. Els catalans comparteixen avui els mateixos valors de llibertat, democràcia i autodeterminació que els estonians van defensar amb valentia fa vint-i-set anys". Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, també s'ha sumat a la celebració amb aquest missatge: "Com a President de Catalunya vull expressar la meva meva més cordial felicitació al poble d’Estònia en el Dia de la Restauració de la Independència. La vostra llarga lluita per una república sobirana segueix sent una font d’inspiració imprescindible per al poble català"
Espanya, apartada de les maniobres aèries al Bàltic mentre creix la indignació a Estònia
2018-08-09 (15/22) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

L?OTAN s'implica en la investigació de l'incident en què un caça espanyol va disparar un míssil a l'espai aeri estonià

https://www.vilaweb.cat/noticies/espanya -apartada-de-les-maniobres-aeries-al-bal tic-mentre-creix-la-indignacio-a-estonia /

Estònia està escandalitzada amb l’incident que va protagonitzar ahir un caça de l’exèrcit espanyol, un Eurofighter que va disparar un míssil aire-aire quan feia uns exercicis militars a l’espai aeri estonià juntament amb un altre avió espanyol i dos Mirage 2000 francesos. Va ser al sud del país, i el míssil no va causar destrosses ni víctimes ‘gràcies a Déu’, en paraules de Jüri Ratas, el primer ministre. Ratas ha parlat amb el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, a qui ha demanat ‘que es prengui l’incident molt seriosament’ perquè a Estònia estan ‘molt preocupats’. A més, el ministre de Defensa estonià, Jüri Luik, ha anunciat que Espanya romandrà temporalment apartada de les maniobres militars aèries al Bàltic fins que no s’aclareixi l’incident.

Mentrestant, Portugal substituirà Espanya, segons que ha informat Luik en declaracions al diari estonià Postimees. ‘És un incident extremadament estrany i molt lamentable. La cosa més important és garantir la seguretat i esbrinar què ha passat.’ L’exèrcit d’Estònia, en col·laboració amb l’exèrcit espanyol i també amb la participació de l’OTAN, han obert una investigació per a determinar què va passar. De moment, l’explicació del govern espanyol ha estat que el míssil es va disparar per accident. Ho ha dit en un comunicat en què ha detallat que l’incident va ocórrer durant l’operació de policia aèria del Bàltic, on participa el destacament espanyol Vilkas Bap-47, amb la base aèria a Siauliai, a Lituània. Un portaveu de l’exèrcit estonià ha explicat que han localitzat l’indret on es va disparar el míssil, i que el primer avís que van tenir que havia passat alguna cosa ‘va ser quan el pilot va alertar els companys que hi havia hagut un error’.

El primer ministre havia dit abans, en un escrit al Facebook: ‘La missió de seguretat de l’OTAN és molt important i una part necessària de la seguretat nacional d’Estònia. Malgrat això, hem de tenir sempre al cap la seguretat dels nostres civils. L’incident alarmant d’avui no ha tingut conseqüències, però és extremadament lamentable.’

Espanya és un dels estats que participen en la missió de l’OTAN als països bàltics, Estònia, Letònia i Lituània, per a reforçar la presència militar pel temor de la proximitat de Rússia i les maniobres que pugui fer-hi. L’ex-ministre de Defensa espanyol José Manuel García-Margallo va arribar a vincular la presència d’un esquadró aeri espanyol al Bàltic amb el fet que aquests països no donessin suport a la independència de Catalunya: ‘Nosaltres no tenim la preocupació per Rússia que tenen els països bàltics, els romanesos, els polonesos o els hongaresos. Ells, per tant, exigeixen una enorme fermesa respecte de Rússia. Nosaltres no tenim aquesta preocupació, però l’entenem, la compartim i, com a socis, donem suport a les accions. I encara més: tenim un esquadró aeri a la mar Bàltica.’

El míssil
El míssil disparat és un AMRAAM aire-aire que es va començar a fabricar als EUA el 1991. És un míssil de 3,7 metres de llarg, amb un diàmetre de 18 centímetres. Pesa 152 quilos, una vintena dels quals són explosius allotjats al cap del míssil. Pot abastar una distància de 19 quilòmetres i pot arribar a una velocitat de 4.900 quilòmetres per hora. El cost és d’uns 400.000 dòlars.
Investigación el misil disparado por un Eurofighter español
2018-08-09 (16/22) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El primer ministro de Estonia, Jüri Ratas, ha pedido explicaciones al secretario general de la OTAN, Jens Stoltenberg, sobre lo ocurrido este martes, cuando un Eurofighter español disparó de forma accidental un misil cuando participaba en unas maniobras sobre el país báltico

https://www.lavanguardia.com/politica/20 180808/451253816002/estonia-misil-dispar ado-eurofighter-espanol.html
Un eurofighter de l?exèrcit espanyol dispara un míssil a Estònia
2018-08-08 (17/22) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El ministeri de Defensa obre una investigació per esbrinar les causes de l?incident, que ha tingut lloc durant unes maniobres i no ha tingut conseqüències

https://www.ara.cat/politica/caca-espany ol-avio-estonia_0_2066193428.html

Un avió eurofighter espanyol que realitzava a Estònia maniobres conjuntes amb aparells francesos ha disparat accidentalment un míssil aire-aire, sense que el tret tingués conseqüències, ha informat el Ministeri de Defensa. Defensa, que ha obert una investigació per aclarir les causes de l'incident, ha precisat que els avions han pogut tornar si novetat a la base aèria de Siauliai.

Les aeronaus implicades en l'incident són dos avions eurofighter espanyols i dos aparells Mirage 2000 francesos. L'avió eurofighter espanyol, destacat a Lituània, realitzava aquesta tarda una missió d'ensinistrament juntament amb els avions francesos en una zona del sud-oest d'Estònia, que segons la versió espanyola està autoritzada per a aquest tipus d'exercicis. Per causes que es desconeixen el caça espanyol va disparar un míssil aire-aire.
Vins Catalans
2018-06-24 (18/22) - Pujat per Jose - Comparteix

Hola a todos, me llamo José Casanova, soy un catalán aunque castellanoparlante gran defensor de la cultura catalana, tengo una empresa ViniQus que se encarga de impulsar los vinos catalanes a nivel internacional.. ayer llegué a Tallinn no conozca nadie y me encantaría poder tomar un café con con algun catalán.
somriures i somplors
2017-05-08 (19/22) - Pujat per Antoni Vancells ( Sao Paulo ) - Comparteix

Em dic Antoni Vancells. Soc de Barcelona i visc a Sant Cugat. Com el meu temps de treballar per els altres ja ha passat, ara em dedico a treballar per a mi i omplo el meu temps escrivint contes. Més pensats per a gent adulta que no pas per vailets.

Un bon amic i lector meu, em va suggerir que us els envies. La idea em va semblar bona i aquí us adjunto l'adreça del meu Blog per si el cuquet de la curiositat us crida a tafanejar el que diu aquest jubilat que tan sols pretén fer-vos passar una bona estona. (no hi ha el més mínim interès crematístic al darrera). Sols compartir i abraçar quan calgui.

També m'agradaria saber de les vostres vides, pot ser les vostres enyorances?

Us envio una salutació plena d'afecte.

Antoni Vancells

www.volenveuremon.com
vot virtual
2013-10-16 (20/22) - Pujat per salvadortaberner ( Nice ) - Comparteix

Salut
Ja podeu votar globalment
http://www.referendumcatalonia.com/
Paginació: 12
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[20] http://tallinn.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.69.6.221 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis