CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 16 dies (6803 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
19-02-2024-Desenes de morts per les lluites tribals a Papua Nova Guinea en la pitjor matança en anys |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Desenes de morts per les lluites tribals a Papua Nova Guinea en la pitjor matança en anys
2024-02-19 (1/1) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La policia xifra en 26 les persones mortes, mentre que els mitjans locals ha xifrat el nombre de víctimes en 64


Almenys 26 persones han estat assassinades a trets durant una emboscada que una tribu ha fet a una altra tribu rival a la remota província d'Enga, a la regió muntanyosa de Terres Altes, al centre de Papua Nova Guinea. Segons la policia, les tribus Arbulin i els seus aliats es van enfrontar a les tribus Silkin i altres grups afins amb armes d'assalt i de tipus militar, com ara rifles.

Mentre que els mitjans locals han xifrat el nombre de morts en 64, després de retirar els cadàvers trobats la policia local ha rebaixat la xifra a 26, segons ha informat la cadena pública australiana ABC.

A la zona de les Terres Altes fa anys que s'hi viuen episodis de violència com aquest, però aquesta matança podria ser la pitjor dels últims anys, segons explica la policia.


Un conflicte que ve de lluny
En total, unes 17 tribus estarien implicades en aquests enfrontaments, que s'haurien agreujat durant les eleccions del 2022. Els fets recorden la matança que es va viure el 2019 a la mateixa regió, en la qual van ser assassinades 24 persones.

L'escalada del conflicte sovint està motivat per la distribució de la terra i la riquesa del territori. L'estiu passat també hi va haver incidents violents, que van provocar un confinament de tres mesos a Enga, durant el qual hi va haver toc de queda i restriccions de moviment.

Papua Nova Guinea és un país ric en recursos, però gran part dels dotze milions d'habitants que hi viuen ho fan en situació d'extrema pobresa. El país està aïllat pels problemes de connexió i infraestructura, especialment en àrees remotes on hi ha molta manca de serveis bàsics de salut, educació i seguretat.


https://www.ccma.cat/324/desenes-de-mort s-per-les-lluites-tribals-a-papua-nova-g uinea-en-la-pitjor-matanca-en-anys/notic ia/3277267/

Més info a www.ccma.cat
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[481] http://PAPUANOVAGUINEA.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.70.131.71 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis