CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 28 dies (6815 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
18-03-2024-Trump encén la campanya augurant un 'bany de sang' si perd les eleccions | 06-03-2024-Biden i Trump arrasen en el superdimarts i consoliden les candidatures per presidir els EUA | 19-02-2024-United Airlines avança dos mesos el vol estacional entre Barcelona i Washington | 02-10-2023-Arrenca a Nova York el judici civil per frau contra Trump i el seu imperi immobiliari | 25-08-2023-Donald Trump, fitxat per la policia del comtat de Fulton, a Atlanta | 04-08-2023-Votar un enemic del poble | 02-08-2023-Trump, imputat per intentar revertir el resultat de les eleccions del 2020 | 21-05-2023-La ofensiva legislativa de la ultraderecha amenaza con conducir a Estados Unidos a una teocracia cristiana | 10-05-2023-Donald Trump, culpable d'abús sexual i condemnat a pagar 5 milions de dòlars a la víctima | 19-04-2023-El 'caso Dominion' es sólo el primero: todas las acusaciones que tiene pendiente Fox News por apoyar las mentiras de Trump |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 123456789101112131415
Els EUA estableixen sancions contra els membres del Tribunal Penal Internacional
2020-06-12 (1/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

D'aquesta manera pretenen evitar que investigui possibles crims de guerra de les tropes nord-americanes

https://www.ara.cat/internacional/EUA-es tableixen-Tribunal-Penal-Internacional_0 _2469953189.html

Com a reacció a l'anunci al març de l'obertura d'una investigació sobre possibles crims de guerra comesos per les tropes nord-americanes a l'Afganistan, l'administració Trump ha anunciat aquest dijous sancions contra els membres del Tribunal Penal Internacional (TPI) de la Haia involucrats en aquesta investigació i contra els seus col·laboradors. L'objectiu, segons ha explicat el secretari d'Estat, Mike Pompeo, és evitar que un militar nord-americà que "va defensar de manera honorable" el seu país "abatent terroristes" a l'Afganistan pugui ser detingut vint anys després mentre és "en una platja europea amb la seva família". Per a Pompeo, aquest militar seria acusat per un tribunal "corrupte" i amb "motivacions polítiques". La Haia, ha afirmat, està duent a terme una "croada ideològica" contra els Estats Units.

Pompeo ha comparegut al costat del fiscal general, William Barr, del cap del Pentàgon, Mark Esper, i de l'assessor de Seguretat Nacional, Robert O'Brien, per donar entitat i suport a una ordre executiva signada pel president, Donald Trump. Per a Pompeo, reflecteix l'"essència de la política internacional de l' America first" del mandatari.

El Tribunal Penal Internacional investigarà crims de guerra a l’Afganistan
El Tribunal Penal Internacional investigarà crims de guerra a l’Afganistan

En l'ordre es precisa que es congelaran els béns als Estats Units dels investigadors i que se'ls denegaran visats tant a ells com als seus familiars. Encara que Pompeo ha dit que aquesta mesura no l'alegra, ha justificat que no es pot permetre als investigadors i als seus familiars "venir als Estats Units a comprar i viatjar" i, en definitiva, a "gaudir de les llibertats" del país mentre persegueixen "els defensors d'aquestes llibertats". Els estrangers que col·laborin amb la Haia són susceptibles de ser afectats per les sancions. Una amenaça que fan extensiva als que investiguin països aliats. Més en concret Israel.

Els Estats Units, que no reconeixen la jurisprudència del Tribunal Penal Internacional, ja van revocar el 2019 el visat al fiscal en cap d'aquest organisme, Fatou Bensouda, per haver seguit endavant amb el propòsit d'investigar què va passar a l'Afganistan entre el 2003 i el 2014, inclosos l'assassinat de civils pels talibans i les presumptes tortures a presoners a mans de les autoritats afganeses i de l'exèrcit nord-americà i la CIA. Al contrari que Washington, Kabul sí que és membre del tribunal, cosa que permetria que nord-americans implicats en la guerra en aquest país entressin dins de la seva jurisdicció. Però l'Afganistan ha advocat per una investigació interna. Bensouda va afirmar el 2017 que tenen prou proves que forces dels Estats Units "han comès actes de tortura, tracte cruel, ultratges contra la dignitat personal, violacions i violència sexual" tant en territori afganès com en instal·lacions de la CIA en diversos països europeus.

Denúncia de manipulació
En un comunicat, la portaveu de la Casa Blanca, Kayleigh McEnany, ha dit que l'administració està "preocupada perquè nacions adversàries estan manipulant el Tribunal Penal Internacional encoratjant al·legacions contra personal dels Estats Units". El fiscal general, William Barr, ha sigut més concret i ha apuntat contra Rússia, país al qual ha acusat de "manipular" aquesta institució. Moscou no forma part del tribunal, ni el fiscal general ha aportat proves de la seva acusació. Barr també ha dit que el departament de Justícia "ha rebut informació sòlida i creïble" de "corrupció financera i malversació als més alts nivells de l'oficina del fiscal" Fatou Bensouda. Tampoc n'ha aportat proves.

Creat sota el paraigua de l'Estatut de Roma, el Tribunal Penal Internacional es va posar en funcionament el 2002 per perseguir crims de guerra, crims contra la humanitat i genocidis. Té el reconeixement de 123 països. Encara que Bill Clinton va signar l'Estatut de Roma el 2000, mai va enviar el document al Senat per a la seva corresponent ratificació. Un any després George W. Bush va signar una llei que buscava la immunitat per als soldats nord-americans davant la Haia. El 2002 John Bolton, llavors funcionari del departament d'Estat, va esborrar la signatura de Clinton en un acte a les Nacions Unides.

La reacció de la UE
La Unió Europea ha mostrat aquest dijous públicament el seu suport al Tribunal Penal Internacional després de l'anunci de la Casa Blanca. "És un tema de gran preocupació. Nosaltres, la UE, som ferms partidaris del TPI i puc reiterar el meu suport. El tribunal ha jugat un rol clau per abordar crims internacionals", ha declarat en una roda de premsa l'alt representant per a Afers Exteriors i Política de Seguretat de la UE, Josep Borrell.
Estados Unidos supera la barrera de los dos millones de casos de coronavirus
2020-06-11 (2/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

https://www.publico.es/directos/desescal ada-directo-pandemia-coronavirus-espana- ultima-hora.html
L'alcaldessa de Washington exigeix a Trump que retiri les tropes
2020-06-06 (3/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Un nou cas de brutalitat policial deixa en estat greu un home de 75 anys a l'estat de Nova York

https://www.ara.cat/internacional/alcald essa-Washington-exigeix-Trump-retiri-tro pes-protestes-antirracistes_0_2466353550 .html

Mentre la capital dels Estats Units sigui un districte federal i no l'estat número 51, vella aspiració de molts dels seus veïns, el president té un enorme poder sobre ella. Així ha sigut durant els últims dies, des que Donald Trump va ordenar desplegar als carrers adjacents a la residència presidencial milers d'agents de totes les agències federals imaginables. En total són gairebé 8.000 unitats, de les quals 1.700 són militars en actiu que, segons el canal ABC, tornaran immediatament a les seves bases. Una exhibició de múscul que ha irritat els veïns de la ciutat i la seva alcaldessa, la demòcrata Muriel Bowser, que ha fet pública una carta adreçada al president en què li demana la retirada de tots els agents.

Les protestes per la mort de George Floyd s'estenen arreu dels Estats Units
Les protestes per la mort de George Floyd s'estenen arreu dels Estats Units

Bowser justifica la seva petició per la falta d'incidents destacables a Washington. "Els manifestants han sigut pacífics", defensa l'alcaldessa, i ho sustenta en el fet que la policia municipal fa dies que no ha fet cap detenció en les protestes. El desplegament federal, adverteix, "està encenent els manifestants".

L'Ajuntament va aixecar dijous el toc de queda, després de quatre nits. El mateix dia en què, de manera inesperada, l'aclaparador desplegament del president es va fer pràcticament invisible. De l'exhibició intimidatòria de començaments de setmana, amb agents armats fins a les dents, a centenars d'uniformats de la Guàrdia Nacional estirats ociosos als jardins pròxims a la Casa Blanca. Fins i tot s'ha reduït el perímetre de seguretat, tot i que la tanca que envolta la residència de Trump ha crescut.

Impotent davant la falta de competències, Muriel Bowser ha portat la seva confrontació amb el president al terreny del simbolisme. Washington va despertar divendres amb l'eslògan Black Lives Matter (les vides dels negres importen) pintat amb grans lletres grogues al terra d'un dels carrers pròxims a la Casa Blanca. Lema amb el qual l'alcaldessa ha rebatejat també el carrer on dilluns hi va haver la càrrega policial que va permetre a Trump fotografiar-se amb una Bíblia. Gestos que la branca local de Black Lives Matter va qualificar de "distracció" i va llegir com una iniciativa per, diu, "apaivagar als liberals blancs mentre ignora les nostres demandes".

Trump fortifica la Casa Blanca però el cap del Pentàgon rebutja el desplegament de l'exèrcit
Trump fortifica la Casa Blanca però el cap del Pentàgon rebutja el desplegament de l'exèrcit

La veritat és que, tot i la pèrdua d'ingressos per l'impacte econòmic del coronavirus a la ciutat, el pròxim pressupost municipal proposat per Muriel Bowser inclou un increment de la dotació per a la policia. En l'anterior l'Ajuntament va assignar més diners a policia i presons que a tots els programes d'ocupació, joventut i salut mental sumats. A això s'hi suma que, més del 70% de les vegades en què la policia atura un veí, és una persona negra. Encara que va arribar a ser coneguda com chocolate city, per ser de majoria afroamericana, avui només el 46% de la població ho és. També l'alcaldessa.

Excessos policials

Mentre el país entra al segon cap de setmana de protestes per l'assassinat de George Floyd, creix l'escrutini de les accions policials. L'Ajuntament de Minneapolis, la ciutat en què Floyd va ser assassinat, va aprovar ahir la prohibició de les actuacions policials que puguin causar l'asfíxia mitjançant la pressió amb un braç o el genoll sobre el coll d'un detingut. Per això, exigirà que qualsevol agent que sigui testimoni d'una intervenció d'aquest tipus actuï per impedir-la i, a més, n'informi els seus superiors.

Els exemples d'abusos creixen per tot el país . Un dels més comentats va tenir lloc dijous a Buffalo , Nova York. Dos policies han estat suspesos de sou i feina després que un periodista registrés en vídeo un incident que ha deixat en estat greu un senyor de 75 anys. En les imatges, es pot veure com l'home intenta parlar amb els agents, que avancen en grup. Un d'ells ordena fins a tres vegades que l' empenyin . Dos agents ho fan i l'home cau d'esquena i es dona un cop al cap. Un cop a terra , comença a sagnar de manera abundant per l'orella. Els policies l' ignoren . En un comunicat , el departament ha informat inicialment que l'home havia " ensopegat i caigut " .



Per la seva banda, Donald Trump, que per ara no ha abordat els problemes estructurals de racisme que motiven les protestes, va celebrar eufòric el descens d'un 1,4% de l'atur al maig i va dir: "Amb sort, George [Floyd] ens mira des d'allà dalt i creu que el que està passant és molt bo" per als Estats Units. A la pregunta de què proposa per afrontar el racisme sistèmic, Trump va respondre: "El meu pla és que tindrem l'economia més forta del món". El nombre de treballadors afroamericans a l'atur ha pujat lleugerament respecte al mes anterior.
La hora de la desobediencia civil
2020-06-04 (4/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Los estadounidenses desafían a Trump y salen en masa a protestar
El exjefe del Pentágono califica al presidente de “amenaza” contra la Constitución

https://www.lavanguardia.com/internacion al/20200604/481593276338/estados-unidos- protestas-trump-racismo-floyd.html

La estrategia de intimidación de Donald Trump ha fracasado. La protesta no remite, al contrario.

Miles de estadounidenses han ignorado durante las últimas noches las amenazas del presidente y los toques de queda para protestar pacíficamente y en masa en todo el país y expresar su rabia por la muerte bajo custodia policial de George Floyd y el racismo que impregna a las estructuras del estado. La violencia que había acabado dominando el final de algunas jornadas de protesta previas remitió gracias al ejercicio de autocontrol impuesto por los propios manifestantes y, probablemente, también como consecuencia del fuerte despliegue de fuerzas del orden en todo el país.

Anteanoche los choques entre unos y otros fueron mucho más escasos que en los días anteriores. Los episodios de violencia policial, vandalismo y saqueos, mucho más limitados. Varios agentes en diferentes ciudades del país marcharon con los manifestantes o se arrodillaron ante ellos en señal de respeto. La mayor parte de las detenciones de anteanoche responden a actos de desobediencia civil de personas que se saltaron el toque de queda.

Contención
Las manifestaciones se intensifican mientras los episodios de violencia remiten

Las protestas, que se suceden ya en los 50 estados del país, cuentan con el apoyo mayoritario de la opinión pública: un 67% de los estadounidenses simpatiza con los manifestantes, frente a un 27% que no los apoya y un 9% que no está seguro, según una encuesta de Ipsos/Reuters publicada ayer. Solamente en Minnesota, el estado donde murió Floyd, se han recaudado más de 20 millones de dólares para pagar fianzas y liberar a los detenidos.

La demostración de fuerza realizada el lunes por las fuerzas del orden, manu militari, a petición del presidente en el parque de Lafayette –epicentro de las protestas en Washington, a las puertas de la Casa Blanca– para dispersar cientos de manifestantes pacíficos y permitirle cruzarlo para hacerse una foto frente a una iglesia, Biblia en mano, no solo no ha desanimado a los manifestantes, que han vuelto por miles, sino que ha motivado a cientos de personas para sumarse por primera vez a las marchas.

En todo el país, se ve a cada vez más blancos y más gente mayor –un colectivo que hasta ahora se había quedado en casa preocupado porque, aunque el país parezca haberlo olvidado, sigue habiendo una pandemia ahí afuera–, también familias con niños y por supuesto jóvenes de todas las razas. “No podíamos quedarnos en casa”, comentaban unas adolescentes mientras repartían agua, fruta y botellas con soluciones caseras para contrarrestar los efectos de los gases lacrimógenos cerca de una Casa Blanca fortificada, en medio de una ciudad vigilada desde cada esquina por policías y efectivos de la Guardia Nacional, una fuerza de reservistas que coopera con las fuerzas locales.

La estancia en el búnker
Inquieto por la imagen de debilidad, Trump dijo que solo bajó al búnker a “inspeccionar”

El secretario de Defensa, Mark Esper, descolocó ayer a la Casa Blanca al distanciarse públicamente del presidente y oponerse al despliegue del Ejército regular en territorio americano, como este ha amenazado con hacer por su cuenta. “No estoy de acuerdo en invocar la ley de Insurrecciones”, declaró desde el Pentágono respecto a la legislación de 1807, aprobada por Thomas Jefferson para sofocar rebeliones, que Trump invocó para justificar su plan. “La opción de utilizar soldados en activo no debería utilizarse más que como último recurso y en las situaciones más urgentes y dramáticas. No estamos ahí ahora mismo”, dijo.

La presencia del secretario de Defensa en la foto con el presidente Trump y su uso del término “campo de batalla” para definir las manifestaciones han provocado un fuerte malestar entre algunos militares, en activo o en la reserva, y los demócratas, que denuncian la utilización política y partidista de una de las instituciones más respetadas y veneradas del país.

El más duro fue el exsecretario de Defensa, el general Jim Mattis: “Trump es el primer presidente en mi vida que no intenta unir al país” sino que, al contrario, intenta “dividirnos”. Lo que está ocurriendo, dijo, es la consecuencia de esa estrategia y su estilo de liderazgo inmaduro durante tres años. Trump es “una amenaza para la Constitución”, sostiene en una suerte de “Yo acuso” en el que también fustiga a su sucesor. Cuando se enroló en el ejército, añade Mattis , “nunca soñé que me ordenarían violar la Constitución, y menos para un teatrillo para el comandante en jefe”. “Militarizar nuestra respuesta, como hemos visto hacer en Washington, crea un falso conflicto entre la sociedad civil y los militares”, alerta Mattis en un potente alegato que puede llevar a otros republicanos a levantar la voz contra el presidente.

El exsubsecretario de Defensa, James Miller, presentó anteanoche su dimisión del cargo asesor que actualmente desempeñaba en el Pentágono en repulsa a las acciones de Esper: “Quizás no podría haber impedido que el presidente Trump ordenara ese espantoso uso de la fuerza pero podría haber optado por oponerse”, le reprochó en su carta de renuncia, publicada por T he Washington Post . “América no es un campo de batalla. Nuestros conciudadanos no son el enemigo”, tuiteó por su parte el general jubilado Martin Dempsey, expresidente del Estado Mayor Conjunto. El presidente de la comisión de Fuerzas Armadas del Congreso, el demócrata Adam Smith, calificó de “autocrática” la deriva de Trump. Varios militares negros de alto rango han apoyado la causa de los manifestantes.

Asesinato con premeditación
La Fiscalía endurece los cargos contra el agente Chauvin y procesará a los otros tres policías

A la vista de las reacciones, el presidente había empezado a recular de puertas adentro en su amenaza de desplegar el ejército sin acuerdo de los estados. Ayer dijo que a los medios ya no creía que fuera necesario hacerlo. Tras el espectáculo del lunes, se ha comenzado a retirar a miles militares de la capital federal de vuelta a los cuarteles. El secretario de Defensa, por su parte, se enfrenta a sus propios problemas. El martes aseguró que no sabía adónde iban cuando salieron de la Casa Blanca con el presidente. Ayer matizó que lo que no sabía es la foto que se iban a hacer, que fue de inmediato utilizada como material electoral por la campaña de Trump. Esper anunció también la apertura de una investigación sobre el uso de un helicóptero de combate para realizar vuelos bajos sobre Washington el lunes para dispersar manifestantes.

El estatus limitado del Distrito de Columbia, donde se encuentra Washington, concede al Gobierno general poderes especiales sobre las fuerzas del orden locales que la Casa Blanca ha forzado para disgusto del ayuntamiento de la ciudad, onde ha desplegado una larga lista de fuerzas del orden que incluye el cuerpo de prisiones y la DEA, la agencia antinarcóticos. Fue el Departamento de Justicia quien ordenó apartar a los manifestantes. La Casa Blanca, sin embargo, se ha parapetado detrás de la semántica para alegar que el lunes no se utilizaron gases lacrimógenos para dispersarlos sino irritantes como gas pimienta y bombas de humo ( sus propias agencias incluyen a los segundos en la definición).
Al día siguiente, el parque de Lafayette amaneció rodeado por una flamante valla metálica de más de dos metros de altura levantada durante la noche. “¡No, no!, nada de violencia!”, se oía gritar cuando algunos manifestantes la aporrearon y sacudieron hasta hacerla peligrar. Ayer miércoles, el perímetro de seguridad alrededor de la Casa Blanca se amplió una calle más arriba. En pocas horas, miles de personas volvieron a las calles para protestar frente a la residencia del presidente y el Capitolio.

La opinión pública, de su lado
El 67% de los estadounidenses simpatiza con los manifestantes

La protesta cobra, cada día que pasa, un cariz más anti Trump. Obsesionado por mostrarse fuerte ante sus simpatizantes y preocupado por la imagen de debilidad que puede transmitir que el viernes se refugiara temporalmente en el búnker de la Casa Blanca, Trump aseguró ayer que solo bajó al subterráneo “para hacer una inspección” por un “minúsculo espacio de tiempo”. El presidente no ha dado de momento ninguna señal de que vaya a escuchar a los manifestantes y responder con algún anuncio a sus demandas, que se refieren sobre todo al problema de la violencia racista dentro de la policía y la impunidad de los agentes.

La Cámara de Representantes del Congreso, controlada por los demócratas, prepara diferentes propuestas para una amplia reforma policial. Más inmediata y posiblemente apaciguadora puede resultar las decisiones del fiscal general de Minnesota, Keith Ellison, de abrir una investigación por violaciones de los derechos humanos a la policía estatal para investigar sus actuaciones de los últimos 10 años y de arrestar a los otros tres agentes implicados en la detención de Floyd y acusarles de cooperar en su muerte. Lo que se sabe de su historial es inquietante: aunque los negros son sólo el 20% de la población de este estado de Medio Oeste, el 60% de los casos en los que la policía recurre a la violencia afectan a afroamericanos, según cifras oficiales de los últimos cinco años publicadas por The New York Times. Es decir, la policía utiliza la violencia siete veces más con los negros que con los blancos, una disparidad que existe también en la situación socioeconómica de ambos grupos.

El fiscal estatal, además, ha agravado los cargos contra el policía que le clavó la rodilla en el cuello durante 8 minutos y 46 segundos, Derek Chauvin. El agente ha acusado de asesinato en segundo grado, con premeditación, mientras que al principio se hablaba solamente de homicidio imprudente. La noticia fue recibida con alborozo en las calles en la novena noches consecutiva de manifestaciones tras la muerte de este afroamericano desarmado, de 46 años, en Minneapolis, donde lo que se sigue pidiendo es que se despida al presidente del sindicato policial. “¡El cambio empieza hoy aquí!”, aseguró, entusiasta, Benjamin Crump, el abogado de los Floyd al conocerse las decisiones del fiscal general. Son pasos que la familia, muchos activistas y manifestantes anhelaban.
Trump fortifica la Casa Blanca però el cap del Pentàgon rebutja el desplegament de l'exèrcit
2020-06-04 (5/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Ordre de detenció contra tres policies més implicats en la mort de George Floyd

https://www.ara.cat/internacional/Trump- fortifica-Casa-Blanca-protestes_0_246515 3672.html

Mentrestant, la capital dels Estats Units està presa policialment i militarment. Donald Trump va prometre dilluns que veuríem una cosa que no havíem vist mai, i el que veu Washington ara és una exhibició excessiva de tot tipus de forces de l'ordre, que han ampliat el perímetre de seguretat al voltant de la Casa Blanca. Trump no vol sentir els crits de "no puc respirar" ni els càntics que defensen que "les vides dels negres importen". Allunya els manifestants que exigeixen justícia per a George Floyd.

Després del cap de setmana, les protestes han crescut en nombre, però s'han calmat en virulència. Els excessos els comet, en canvi, el president, que s'ha inventat una violència que mai es va produir per justificar que el seu fiscal general ordenés dilluns una càrrega policial perquè Trump pogués anar fins a una església per fer-se una foto amb una Bíblia.

Agents de tota mena
Malgrat l'ambient familiar de les protestes, Trump ha desplegat a Washington agents de fronteres, antidroga, antiavalots de presons, l'equip de rescat de segrestats de l'FBI, la policia militar i la Guàrdia Nacional, entre altres cossos federals. El governador de Florida, Ron DeSantis, aliat del president, ha anunciat que enviarà 500 efectius més de la Guàrdia Nacional a la capital nord-americana. Sota l'estàtua de Lincoln, una exhibició intimidatòria d'agents fortament armats impedeix visitar el memorial del president que va acabar amb l'esclavitud.

Les protestes per la mort de George Floyd s'estenen arreu dels Estats Units
Les protestes per la mort de George Floyd s'estenen arreu dels Estats Units

Washington s'ha convertit en el camp de batalla de Trump i la seva població en el conillet d'Índies d'un mandatari que amenaça amb reprimir amb l’exèrcit la població civil del seu propi país. El cap del Pentàgon, Mark Esper, però, s’ha desmarcat aquest dimecres de la retòrica del president i ha declarat que no dona suport "a la invocació de la Llei d'Insurrecció", que data del 1807. Irònicament, una de les poques vegades que s'ha utilitzat va ser per enviar tropes als estats del sud que incomplien la Llei de Drets Civils. També, amb el beneplàcit del seu governador, per aplacar els disturbis del 1992 a Califòrnia després de l'exculpació als agents de policia que van participar en la brutal pallissa a Rodney King, un ciutadà afroamericà.

Segons Esper, "la Guàrdia Nacional està més ben equipada" per donar suport "als agents locals". L'exèrcit hauria de ser "l'últim recurs" per les circumstàncies "més urgents i extremes". En opinió del secretari de Defensa, el país "ara no està en aquesta situació". Una ruptura extraordinària amb la retòrica de Trump. S egons l'agència de notícies AP, però, Esper ha fet marxa enrere en la seva ordre de retirar 200 militars desplegats a la capital.


De París a Sydney: solidaritat global contra el racisme policial
De París a Sydney: solidaritat global contra el racisme policial

Resolució demòcrata
El president està nu, però el seu seguici calla i fa callar. Dimarts, el líder de la majoria republicana al Senat, Mitch McConnell, va frenar una resolució demòcrata per condemnar l'ús de gas lacrimogen i pilotes de goma contra manifestants pacífics dilluns passat davant la Casa Blanca. McConnell va qualificar d'"obsessió miòpica amb el president" la proposta demòcrata. Altres legisladors republicans van fer veure que no sabien què se'ls preguntava.

Diversos senadors van eludir mullar-se amb respostes diverses. Bill Cassidy va dir que "no estava pendent". "Realment no ho vaig veure", va assegurar Ron Johnson. Mike Enzi es va disculpar perquè arribava "tard a dinar". En una entrevista amb el canal PBS, John Thune va intentar desviar l'atenció dient que hi havia "alguna discussió sobre si es va utilitzar o no gas lacrimogen". Almenys va reconèixer que Trump "no sempre reflecteix" en els seus tuits "una veu tranquil·litzadora". El president "hauria d'escoltar la gent en un moment així", va apuntar.

“A cada ciutat dels EUA hi ha un George Floyd”
“A cada ciutat dels EUA hi ha un George Floyd”

Oportunitat històrica
La presidenta de la Cambra de Representants, la demòcrata Nancy Pelosi, defensa que el país té una oportunitat "històrica" per aprovar reformes de les polítiques policials i assegura que es prendran decisions "en un període curt de temps" destinades a acabar amb la discriminació racial de les accions policials. Potser és més un desig que una realitat. La llei contra els linxaments va trigar 100 anys a aprovar-se. Va ser al febrer d'aquest any.

Mentre la política discuteix a Washington, la ciutat fa olor de serradora. Amb els carrers mig buits durant hores i gairebé sense trànsit, s'ha estès al centre de la ciutat l'olor dels taulons de fusta que cobreixen les façanes de comerços i bancs. Impacta veure la uniformitat dels baixos dels edificis, la supressió de la seducció visual al vianant a la capital del país capitalista per excel·lència, el so dels trepants fixant els taulons. No està previst, però sembla que estigui a punt d’arribar un huracà de màxima categoria. Quan gran part de la ciutat està gairebé buida del tot pel toc de queda establert per l’alcaldessa, hi queden només els sensellar.
Trump amenaça de desplegar l'exèrcit al país contra 'els actes de terrorisme domèstic'
2020-06-03 (6/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Escenifica la seva determinació expulsant els manifestants de les proximitats de la Casa Blanca i fent-se una foto amb la Bíblia a les mans davant d'una església que havia estat atacada

http://www.ccma.cat/324/trump-reapareix- amb-una-biblia-a-la-ma-i-amenaca-de-desp legar-lexercit-a-tot-el-pais/noticia/301 8895/
Toc de queda a 40 ciutats dels EUA per primer cop des de Luther King, el 1968
2020-06-02 (7/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

A tot el país s'han desfermat les protestes i els aldarulls per la mort del ciutadà negre George Floyd a mans de la policia

https://www.ccma.cat/324/toc-de-queda-a- 40-ciutats-dels-eua-per-primer-cop-des-d e-luther-king-el-1968/noticia/3018736/
Trump activa al Ejército para atajar las protestas e insulta a los gobernadores: “Tenéis que imponeros porque si no os van a pasar por encima y vais a parecer una banda de gilipollas. Tenéis que detener y procesar a la gente”"
2020-06-02 (8/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

“Sois unos débiles”, dice el presidente de EE.UU. a los gobernadores, a los que pide mano dura | La policía federal despeja el parque frente a la Casa Blanca para que Trump se hiciera una foto con la Biblia frente a una iglesia | La obispa del templo visitada crítica “el abuso de símbolos sagrados” por parte del presidente

https://www.lavanguardia.com/internacion al/20200601/481554186164/trump-mano-dura -gobernadores-manifestantes-george-floyd .html

“Soy el presidente de la ley y orden”, proclamó anoche Donald Trump, en una dramática rueda de prensa en los jardines de la Casa Blanca en la que anunció el despliegue de “miles y miles de soldados y agentes del orden fuertemente armados” para asegurarse de que el toque de queda decretado por el ayuntamiento de Washington para contener las protestas se cumple. Pasadas las once de la noche, un helicóptero del ejército realizaba vuelos extremadamente bajos en la capital para tratar de dispersar a los manifestantes.

El líder estadounidense definió el grueso de las protestas como “terrorismo doméstico” e invocó una ley de 1807 para desplegar el Ejército en los estados que no sean capaces de frenar la violencia. “Protegeré vuestras vidas y vuestros derechos, también la segunda enmienda”, añadió el presidente en alusión al pasaje de la Constitución que protege la posesión de armas. Ni un guiño, ni un gesto a las demandas de los manifestantes, la mayoría pacíficos.

El productor televisivo que sigue llevando dentro Trump construyó un dramático momento para la ocasión: junto a su discurso, las pantallas partidas de las televisiones retransmitían las imágenes del exterior en las que se veía a efectivos de la Guardia Nacional, una rama de reserva del Ejército formada por voluntarios, y la policía federal tratando de dispersar a los manifestantes frente a la Casa Blanca con gases lacrimógenos, pelotas de goma, empujones y caballos. Faltaba aún media hora para la activación, a las siete de la tarde, del toque de queda. ¿Por qué una reacción tan contundente a una protesta que ayer fue totalmente pacífica?

La respuesta llegó en el segundo acto del show televisivo. Minutos después, despejado y controlado el espacio, el presidente salió a pie del recinto para visitar, Biblia en mano, la iglesia de Saint John, que la víspera acabó en llamas en medio del caos y hacerse una foto con parte de su equipo. Una imagen evidentemente electoral pensada para movilizar a su base –en especial a la derecha cristiana, que con la crisis del coronavirus está perdiendo la fe en él– pero no para aplacar las tensiones, dar esperanza a los manifestantes o unir al país.

Mariann Budde, la obispa responsable de la iglesia episcopaliana visitada por Trump se declaró “indignada” el “abuso de símbolos sagrados” por parte del presidente, Biblia en mano, frente al templo. “No podía creer lo que mis ojos veían esta noche”, dijo. “El presidente no vino a rezar a Saint John”, añadió Budde, que criticó la incapacidad de Trump reconocer el dolor y la agonía que atraviesa el país, así como la “falta de liderazgo moral y político”. “Si no miramos de cara a las raíces de los cánceres y pecados de nuestro país nunca los superaremos”, imploró en la CNN la líder religiosa episcopaliana.

La llamada a los gobernadores
El presidente: “Tenéis que imponeros, si no vais a parecer una banda de gilipollas”

“Vergonzoso”, sentenció el gobernador de Nueva York, Andrew Cuomo, que criticó la fuerza usada por la policía para dispersar a los manifestantes sólo para que Trump pudiera llegar a pie a la iglesia. “¿Esto es ‘hacer América grande de nuevo’? ¿Es esto americano? No me lo parece”, dijo. “Ha creado un momento explosivo sólo para hacerse una foto”, sentenció por su parte el gobernador de Illinois J.B. Pritzker. “La policía federal”, criticó la alcaldesa de la capital, Muriel Bower, “ha hecho más difícil el trabajo del Departamento de Policía local” con el uso de munición contra “manifestantes pacíficos” antes de que comenzara el toque de queda.

El tono autoritario y militarista de Trump provocó reacciones de incredulidad e indignación en el país, mientras sus seguidores lo aplaudían en las redes sociales y algunos blancos armados comenzaban a merodear por algunas ciudades, como Fishtown (Filadelfia). “¡Amenazar a los americanos con usar el Ejército americano contra su propio pueblo!”, se indignó la senadora Kamala Harris, que le reprochó que ignore el dolor del país y use la Biblia “como un accesorio”.“Trump se hizo amigo de dictadores. Hablaba como ellos. Ahora está actuando como uno, desplegando violencia autoritaria sobre nuestros conciudadanos americanos. Debemos frenarle para salvar al país”, reaccionó la congresista demócrata Pramila Jayapal.

Horas antes de su intervención ante la prensa, se filtraba la acalorada charla telefónica que Trump mantuvo con los gobernadores de los 50 estados del país, a los que insultó con la misma pasión con la que les pidió no andarse con chiquitas con los manifestantes. “Tenéis que imponeros porque si no os van a pasar por encima y vais a parecer una banda de gilipollas. Tenéis que detener y procesar a la gente”. Si no paráis esto “todo va a ir a peor”. “La mayoría de vosotros sois unos débiles”, “unos tontos”, les gritó, muy alterado en algunos momentos, como puede apreciarse en la grabación de la conversación.

Alerta máxima
Los servicios secretos llevaron al mandatario al búnker de la Casa Blanca el viernes

No está claro dónde ha pasado las últimas noches el presidente. Sólo ahora se ha sabido que el viernes por la noche, sorprendidos por las protestas, los servicios secretos lo llevaron al búnker de la Casa Blanca, algo que en ge­neral solo se hace en caso de alerta terrorista alta. Trump tuiteó a la mañana siguiente que siguió de cerca “cada movimiento” de ma­nifestantes, policía y servicios secretos. Recalcó que no podía haberse sentido “más seguro”. Lo que no se sabía es que desde donde lo ­siguió todo fue desde el fortificado subterráneo de la Casa Blanca. La imagen de líder atrincherado que transmitió explica también su empeño por salir ahí por su propio pie de la residencia presidencial acompañado por las cámaras.

El domingo, diferentes marchas de protesta volvieron a recorrer Washington desde primera hora del día. Al caer la noche, el ambiente pacífico de las concentraciones y vigilias dio paso a algunos choques entre manifestantes y la policía, lo que llevó a la alcaldesa de la ciudad a decretar el toque de queda. La Casa Blanca apagó excepcionalmente la iluminación exterior, una estampa que propició numerosas metáforas sobre la ausencia de liderazgo en el país en un momento como este.

Cerca de las once de la noche, la policía pasó a la acción para expulsar a los manifestantes del adyacente parque de Lafayette a empujones y con gases lacrimógenos. La situación se descontroló rápidamente, según testigos presenciales. En medio de la confusión, los alborotadores tomaron el mando de la primera línea de la protesta. Y fuera de ella. Comenzaron a lanzar piedras, bengalas, bombonas de gas y hasta patinetes al otro lado de la barricada, donde los agentes respondieron con más dureza que en días anteriores, golpeando con bates a los manifestantes, que salieron corriendo por las calles.

Algunos agitadores quemaron coches y destrozaron las fachadas de varios edificios. Unos manifestantes los jaleaban, otros interpelaron a los autores de los destrozos para implorarles que pararan y dejaran de hacer daño a su causa. Lejos del centro, donde la policía estaba concentrada, se sucedieron actos de pillaje al norte de la ciudad.

Protestas sociales
La riqueza media de una familia blanca es diez veces mayor que la de una negra en EE.UU.

Si Trump hubiera mirado por la ventana anteanoche, habría visto varias columnas de humo saliendo de los alrededores de la Casa Blanca. El sótano de la iglesia de Saint John –lugar de culto de washingtonianos y presidentes de EE.UU. desde 1815– fue presa de las llamas aunque el in­cendio, iniciado en el sótano, pudo sofocarse a tiempo. Ardió también la sede de la ­Federación de Trabajadores de EE.UU. (AFL-ICO) que respondió que “el movimiento obrero es más importante que un edificio y las vidas de los negros importan”.

Black Lives Matter, como se llama el movimiento de denuncia del racismo surgido hace un lustro. La misma frase que una refinada tetería del centro destrozada por las protestas, Teaism, usó para reaccionar “antes de que otros pongan otras pa­labras en nuestra boca”. O el restaurante Founding Farmers: “La rabia está justificada. Preferiría que se expresara pacíficamente pero si me toca a mí sufrir algún daño material, seamos serios, eso no es sufrir”, dijeron sus dueños.

Distinguir entre las legítimas protestas pacíficas, que muchos estadounidenses apoyan, y la violencia será seguramente más difícil conforme avancen los días, caso de que la protesta se prolongue. El trasfondo de esta rabia no es sino la desigualdad económica y social, que en EE.UU. tiene un fuerte sesgo racial. La riqueza media de una familia blanca americana es diez veces mayor que la de una negra. Un afroamericano tiene 2,5 más posibilidades de ser asesinado por la policía que un blanco. La lista de disparidades históricas continúa.

La amenaza de Trump
“Entraremos y haremos lo que tenemos que hacer con el poder ilimitado del Ejército”

La coincidencia de las protestas y los disturbios con una pandemia y una grave crisis económica constituye un cóctel explosivo. Imposible prever por cuánto tiempo se prolongará las manifestaciones. Decenas de ciudades han decretado toques de queda para contenerlas. Pero a las puertas del verano y con 40 millones de nuevos parados, no es descartable que EE.UU. entre en un prolongado periodo de agitación social. Las elecciones, como ayer recordó en un escueto tuit Trump, son el tres de noviembre. “¡Ley y orden!”, reclamó, como se esperaba, haciendo suyo el eslogan con el que Richard Nixon fue elegido presidente en 1968 después de un largo periodo de agitación social. Confía en que a él le ayude a conseguir un segundo mandato pero está por ver cómo pesan el caos y su agresiva respuesta en los votantes.

Conforme pasan los días, la policía ha reprimido a los manifestantes con creciente contundencia –brutalidad, en no pocos casos–, lo que no ha hecho sino agravar las tensiones. La chispa que volvió a hacer estallar las tensiones sociales latentes en el país fue al fin y al cabo un episodio de violencia policial que se cobró la vida de otro negro desarmado más, George Floyd, hace una semana en Minneapolis.

Trump pidió más mano dura a los gobernadores de los estados afectados por las protestas –en su mayoría, demócratas, dado su carácter urbano– y les acusó de haber convertido al país “en el hazmerreír del mundo”. “Tenéis que intentar que la gente vaya a la cárcel por mucho tiempo”, “no tengáis demasiados reparos”. “Alguien que tira una piedra es como si disparara una pistola. Debes tomar represalias y usar el sistema legal”, recomendó a los gobernadores, a los que amenazó con imponer su respuesta. “Entraremos y haremos lo que hay que hacer, y eso incluye utilizar el poder ilimitado de nuestro Ejército y muchas detenciones (...) Esto es como una guerra... Y la terminaremos rápido”.
Trump trenca amb l?OMS en plena pandèmia
2020-05-30 (9/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La Casa Blanca retira el tracte preferencial a Hong Kong en resposta a la nova llei de seguretat de la Xina

https://www.ara.cat/internacional/trump- trenca-deixa-OMS-pandemia-covid-coronavi rus_0_2462753769.html

La va anunciar com una roda de premsa sobre la Xina, però qui en va sortir més malparada va ser l’Organització Mundial de la Salut (OMS). En un missatge llegit al Rose Garden de la Casa Blanca, després del qual no va acceptar preguntes, Donald Trump va anunciar que els Estats Units deixaran de ser membres d’aquest organisme de l’ONU. “La Xina té control total sobre l’OMS”, va assegurar el mandatari, que va tornar a assenyalar Pequín per “ignorar” la seva obligació d’informar la institució després del descobriment del virus.


Trump va anticipar que els Estats Units “redirigiran els seus fons cap a altres organitzacions internacionals”, tot i que no va especificar quines. Washington era fins ara el principal contribuent de l’OMS, amb aproximadament 450 milions de dòlars anuals, que representen al voltant del 15% del seu pressupost. La Xina hi aporta uns 40 milions de dòlars.

Un mes i mig després de comunicar la congelació de l’aportació nord-americana, Trump va justificar la dràstica mesura argumentant que l’OMS “s’ha negat a actuar” i no ha emprès les reformes que li exigia. A mitjans d’abril els Estats Units acumulaven 25.000 morts. Ara més de 100.000. Tot i els errors propis, el president nord-americà va insistir en remarcar l’encert de les mesures preses per la seva administració mentre carregava contra el país asiàtic. “El món necessita respostes de la Xina”, va afirmar abans d’acusar Pequín d’haver provocat “mort i destrucció” i d’haver “permès” l’expansió de la malaltia al permetre que “viatgessin lliurement pel món” ciutadans procedents de Wuhan, la ciutat t xinesa on es va donar el primer brot del nou coronavirus que va desencadenar la pandèmia.

A part de les accions derivades de la gestió de la pandèmia, el president Trump va informar que la Casa Blanca “revoca el tractament preferent” que Washington concedia a Hong Kong com a entitat diferenciada de la Xina. Una ruptura de les relacions com a reacció als recents moviments de Pequín per garantir-se nous poders en matèria de seguretat sobre la ciutat amb la llei que va aprovar dijous l’Assemblea Popular xinesa.

Els grups que van protagonitzar manifestacions massives a la ciutat el 2019 han tornat aquesta setmana als carrers per protestar pel que adverteixen com una pèrdua de llibertats. Per a Donald Trump, les accions de la Xina eliminen l’autonomia que “garanteix el tractament especial que li hem proporcionat al territori”. Una llei nord-americana del 1992 li concedeix a Hong Kong les mateixes condicions de tracte de quan era una colònia britànica.

Canvi de relació
Trump va explicar ahir a la nit que, encara que “la Xina assegura que és per protegir la seguretat nacional”, la seva opinió és que “Hong Kong ja era segura i pròspera com a societat lliure”. Per això, entre altres mesures, el president va anunciar sancions contra funcionaris del Partit Comunista xinès “directament o indirectament involucrats en erosionar l’autonomia” de la ciutat i la denegació de visats a ciutadans d’aquell país considerats “de risc potencial per a la seguretat”.

Encara que no va oferir detalls concrets, podria afectar també estudiants universitaris que es troben ja al país i que perdrien els seus visats d’estudi. La decisió de la Casa Blanca posa en risc igualment els tractats comercials entre Hong Kong i els Units, així com el seu tractat d’extradició.
Els Estats Units superen els 100.000 morts per coronavirus, un terç de tot el món
2020-05-29 (10/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

L'altre país on més avança la pandèmia és al Brasil, on acaben de passar la frontera dels 25.000 morts

https://www.ccma.cat/324/els-estats-unit s-superen-els-100-000-morts-per-coronavi rus-un-terc-de-tot-el-mon/noticia/301796 3/
Los 100.000 muertos de Estados Unidos: así­ ha fracasado el paí­s más poderoso del mundo
2020-05-29 (11/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El liderazgo errático de Trump, las alertas ignoradas durante meses y la falta de recursos han roto las costuras de una desdibujada potencia americana, que este miércoles ha superado la simbólica cifra letal

https://elpais.com/internacional/2020-05 -26/los-100000-muertos-de-estados-unidos -asi-ha-fracasado-el-pais-mas-poderoso-d el-mundo.html
Trump firma una orden para limitar la inmunidad de las redes sociales por los comentarios de sus usuarios
2020-05-29 (12/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La decisión, después de que Twitter calificara de dudosos unos mensajes del presidente, es la última ofensiva en su batalla contra las grandes tecnológicas a las que acusa de sesgo progresista

https://elpais.com/internacional/2020-05 -28/trump-firma-una-orden-para-limitar-l a-inmunidad-de-las-redes-sociales-por-lo s-comentarios-de-sus-usuarios.html
Trump firma una orden presidencial contra las redes sociales después de que Twitter cuestionara dos de sus mensajes
2020-05-29 (13/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El presidente de Estados Unidos asegura tomar esta decisión para "defender la libertad de expresión de uno de los mayores peligros" y acusa a las empresas de redes sociales de ser "monopolios" y a Twitter de hacer "activismo político".

http://www.publico.es/internacional/trum p-firma-orden-presidencial-redes-sociale s-despues-twitter-cuestionara-mensajes.h tml
Twitter refuta per primer cop un tuit de Trump
2020-05-28 (14/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La companyia afegeix una alerta de desinformació en un missatge del president

https://www.ara.cat/internacional/Twitte r-refuta-cop-tuit-Trump-coronavirus-covi d-19_0_2460953951.html
'No són només una llista': The New York Times recorda els 100.000 morts de Covid-19 als EUA
2020-05-25 (15/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El diari omple la portada amb els noms i les biografies de 1.000 víctimes mortals de la pandèmia

https://www.ccma.cat/324/no-son-nomes-un a-llista-el-new-york-times-recorda-els-1 00-000-morts-de-covid-19-als-eua/noticia /3017110/

Els Estats Units estan a punt d'arribar als 100.000 morts de Covid-19, una xifra que suposa més del 28% de totes les víctimes mortals que hi ha hagut al món causades per aquesta nova malaltia.

El diari The New York Times ha commemorat aquest diumenge per endavant aquesta sinistra xifra intentant que no sigui només això, una xifra.
Trump se une a la guerra republicana para que votar sea más difícil
2020-05-24 (16/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Trump ha amenazado a dos estados con "cortarles los fondos" por fomentar el voto por correo. En el pasado confesó que este tipo de voto no va bien a los republicanos"

https://www.eldiario.es/internacional/Tr ump-guerra-republicana-votar-dificil_0_1 029947058.html

Donald Trump ha amenazado a dos estados con "cortarles los fondos" por cometer el terrible delito de fomentar el voto por correo. En un ataque de sinceridad, el presidente ya había dicho que no le gustaba esa forma de votar porque "no le va bien a los republicanos", pero además tiene una teoría de la conspiración de que es "un fraude". Cuando le han preguntado por qué entonces votó él mismo por correo en las últimas elecciones ha respondido: "Porque me lo permiten".
Trump considera 'un honor' que els EUA siguin el país amb més casos i el Brasil bat el rècord de morts
2020-05-20 (17/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El continent americà s'ha convertit en el nou epicentre de la pandèmia

https://www.ara.cat/internacional/Trump- medalla-honor-pais-contagis-coronavirus- covid-19-brasil_0_2456754364.html

Amb més d'1,5 milions de casos confirmats i gairebé 92.000 morts, els Estats Units lideren de lluny els rànquings mundials, per davant de Rússia i del Brasil, segons el recompte de la universitat nord-americana Johns Hopkins. Arreu del món ens acostem als 4,9 milions de persones diagnosticades del covid-19 i més de 320.000 morts.
Trump decideix prendre hidroxicloroquina contra la Covid-19, desaconsellada pels experts i adverteix l'OMS que podria deixar de finançar l'organització i fins i tot deixar de ser-ne membre
2020-05-19 (18/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

https://www.ccma.cat/324/trump-decideix- prendre-hidroxicloroquina-contra-la-covi d-19-desaconsellada-pels-experts/noticia /3015394/

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha sorprès els nord-americans, aquest dilluns, explicant-los que pren hidroxicloroquina.

És un fàrmac utilitzat contra la malària i el lupus, entre altres malalties, que Trump ha defensat, des del principi de la crisi del coronavirus, que era la solució per tractar-lo.

Durant dos mesos, Trump va promocionar la hidroxicloroquina, i els Estats Units en van importar milions de dosis.

A finals d'abril, però, i després de diversos estudis, l'Agència del Medicament nord-americana va concloure que no només no millora la salut dels pacients sinó que té greus contraindicacions, com ara arítmies cardíaques. I que, per aquest motiu, només es podia utilitzar per a assajos clínics.

Aleshores, Trump va deixar de promocionar-la, però fa dues setmanes dos treballadors de la Casa Blanca van donar positiu de Covid-19.

Això va portar el president a prendre la decisió que ha anunciat aquest dilluns:

"M'estic prenent hidroxicloroquina des de fa dues setmanes. Me la vaig començar a prendre perquè crec que és bo i n'he sentit coses bones. I si no va bé, ja us ho diré, perquè no em farà mal."


És a dir, Trump s'està prenent la hidroxicloroquina com a profilaxi per prevenir la Covid-19 malgrat que no només no està provat que funcioni, sinó que el seu mateix govern ho desaconsella, en part pels riscos que comporta en persones d'edat avançada.

No és gens clar, per tant, que no li pugui fer mal.

El president, de 73 anys, ha explicat que va demanar al doctor de la Casa Blanca que l'hi receptés, i aquest hi va accedir.



Per demostrar-ho, ha fet públic un document en què Sean P. Conley explica que el president està bé de salut i no presenta cap símptoma, i que després de discutir molt els pros i els contres de prendre hidroxicloroquina han conclòs que "els beneficis potencials del tractament superen el risc relatiu".

I així és com Trump ha tornat a generar un escàndol, i com la comunitat mèdica dels Estats Units ha hagut de tornar a sortir a recomanar als ciutadans que, sobretot, no facin cas del que els diu el president i es guiïn pel que els digui el seu metge.


De l'anterior en fa tres setmanes, quan va suggerir que injectar-se desinfectant podria ser un bon remei contra la Covid-19. En aquella ocasió els científics van afanyar-se a avisar la població que ningú ho fes.

Les crítiques al president, d'altra banda, van fer que abandonés les seves aparicions diàries davant la premsa i acusés els mitjans de manipular les seves paraules.


Trump amenaça de sortir de l'OMS

Aquest anunci de Trump, contradictori amb el que recomanen les autoritats mèdiques, arriba el mateix dia que ha adreçat una carta al secretari general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, avisant que podria congelar de manera permanent el finançament dels Estats Units i deixar de ser-ne membre.

Trump ja va suspendre temporalment l'aportació econòmica a l'OMS a mitjans d'abril, i va acusar l'organització de promoure la "desinformació" de la Xina sobre el brot de coronavirus originat a la ciutat xinesa de Wuhan.




Ara, dona 30 dies a aquest organisme de les Nacions Unides per comprometre's a millorar la seva gestió de manera substantiva, cosa que passa, segons Trump, per demostrar la seva independència del govern de la Xina, a qui ara acusa d'ocultar dades sobre l'origen de la Covid-19.

El mateix Trump que el mes de gener lloava públicament la gestió i la transparència del govern xinès, i felicitava el president Xi Jinping.

"La Xina ha estat treballant molt durament per contenir el coronavirus. Els Estats Units agraeix molt els seus esforços i la seva transparència. Tot sortirà bé. En nom del poble americà vull, especialment, donar les gràcies al president Xi."
Obama carrega contra la resposta de Trump a la pandèmia
2020-05-18 (19/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

L'expresident diu que els que manen no fan ni l'intent de simular que estan al càrrec de la situació

https://www.ara.cat/internacional/barack -obama-critica-donald-trump-gestio-coron avirus-no-estar-al-carrec-covid-19_0_245 4954594.html
Els Estats Units s'arrisquen a patir 'l'hivern més fosc' de la seva història
2020-05-15 (20/288) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

L'exresponsable de vacunes denuncia la falta d'un pla coordinat i la "indiferència" del govern

https://www.ara.cat/internacional/Estats -Units-arrisquen-hivern-historia-coronav irus-covid-19_0_2453154845.html
Paginació: 123456789101112131415
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[213] http://WASHINGTON.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.69.7.119 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis