CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 28 dies (6815 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
14-04-2024-Deu anys del segrest de les 276 nenes de Nigèria: 'La comunitat internacional els ha fallat' | 24-03-2024-Alliberen els 137 alumnes i mestres segrestats a Nigèria per homes armats | 28-12-2023-Què hi ha darrere la matança de Nigèria que ja ha causat prop de 200 morts? | 06-12-2023-85 civils moren per un error 'lamentable i inquietant' de l'exèrcit nigerià amb un dron | 07-04-2023-Un grup d'homes armats mata 46 persones en un poble de Nigèria | 04-03-2023-Las elecciones presidenciales de Nigeria ya tienen vencedor, ¿y ahora qué? | 25-02-2023-Qué se juega la democracia africana en las elecciones de Nigeria | 03-02-2023-Nigeria declara la emergencia por fiebre de Lassa | 19-12-2022-Alemanya retornarà a Nigèria els famosos bronzes de Benín que Anglaterra va espoliar | 03-11-2022-L'abans i el després de les grans inundacions de Nigèria a vista de satèl·lit |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 12
Més de 300 nenes segrestades en un assalt d'un grup armat en una escola de Nigèria
2021-02-27 (1/38) §>

El segrest massiu arriba enmig d'una onada d'atacs al nord-est del país, una zona controlada pels insurgents

https://www.ccma.cat/324/mes-de-300-nene s-segrestades-en-un-assalt-dun-grup-arma t-en-una-escola-de-nigeria/noticia/30799 50/

Més info a www.ccma.cat
La justicia de Nigeria revoca la dura sentencia a un niño que blasfemó. El menor fue condenado a diez años de prisión y trabajos forzados
2021-02-01 (2/38) §>

https://www.lavanguardia.com/internacion al/20210201/6212858/libertad-nino-blasfe mo-nigeria.html

Una discusión de WhatsApp cambió para siempre la vida de Omar Faruq Bashir, de 13 años. Durante la conversación con un compañero de escuela, los ánimos se caldearon, Omar se enfadó y lanzó una blasfemia, un insulto a Dios.

En muchos lugares de mundo, los exabruptos de un chiquillo al ser descubiertos se habrían quedado en una regañina y poco más, pero no en Kano, una ciudad del norte de Nigeria, que da nombre a la provincia homónima, y uno de los doce estados de norte del país africano regidos por la sharía como sistema legal paralelo a las leyes seculares. Por eso, cuando su compañero de escuela, escandalizado por el insulto a Alá, denunció a Omar, su suerte estaba echada: en agosto del año pasado, el menor fue condenado por un tribunal musulmán a diez años de prisión y trabajos forzados.

El caso provocó una condena internacional de varias organizaciones de los derechos de la infancia como Unicef o del Memorial de Auschwitz, cuyo director escribió una carta al presidente de Nigeria, Muhammadu Buhari, ofreciéndose junto a otros 300 voluntarios para cumplir la pena de cárcel en lugar de Omar.

En la misiva al líder nigeriano, el director polaco, Piotr Cywinski, explicaba que, como responsable de un centro “que conmemora a las víctimas y cuida los restos de los campos de exterminio y concentración de los nazis alemanes, donde niños fueron encarcelados y asesinados también, no puedo permanecer indiferente ante una sentencia judicial que es una desgracia para la humanidad”.

Omar Faruq Bashir, de 13 años, se enfadó hablando con un amigo por WhatsApp y lanzó una blasfemia
No será necesario que nadie cumpla la sentencia en lugar de Omar. La semana pasada, un
watsap a este diario del abogado de Omar, Kola Alapinni, confirmó el fin de la pesadilla: “¡Omar Faruq Bashir es libre! La sentencia ha sido revocada por falta de representación legal. La decisión de los jueces de la sharía es nulo. El menor fue condenado erróneamente”. Alapinni acompañaba su mensaje con una foto de Omar dentro de un vehículo, vestido con una chaqueta de cuadros y mascarilla azul, mirando a cámara.

Según la Corte Suprema secular del estado de Kano, el juicio a Omar se anula a causa de varias irregularidades como que el niño fue condenado cuando era menor de edad y sin disponer ni siquiera de un abogado para su defensa durante el proceso. Aunque Alapinni definió la libera-ción de Omar como “una victoria para el pueblo de Kano”, algunas de las autoridades religiosas más conservadoras de la región mostraron su disgusto por la revocación de la sentencia.

La indignación de los seguidores más extremistas creció todavía más después de que el mismo juez también ordenara ese día la repetición de un juicio de otro caso de blasfemia, también defendido por Alapinni, en el que un cantante nigeriano, Yahaya Shariff-Aminu, fue condenado a muerte por escribir canciones consideradas blasfemas contra Mahoma. En uno de los temas, que le valió la pena de muerte, el músico de 22 años opinaba que un líder de una secta musulmana estaba por encima de profeta.

Pese a la satisfacción por la victoria momentánea en los tribunales, el abogado de ambos
pide frenar la euforia: “Sus vidas nunca serán las mismas”, asegura. Cuando se difundieron las canciones de Shariff-Aminu, una turba de manifestantes incendió la casa del artista en Kano y su familia tuvo que huir.

El Memorial de Auschwitz se ofreció con 300 voluntarios para cumplir la pena de cárcel en lugar de Omar
En el caso del menor, los padres de Omar se desvincularon de él a causa de la vergüenza que, dijeron, les había provocado el caso. Según el abogado, la vida del pequeño está en peligro ante la posibilidad seria de que seguidores fundamentalistas de la ciudad quieran castigarle o incluso secuestrarle para hacerle cumplir la decisión dictada por los jueces de la sharía.

De nuevo, el Memorial de Ausch­witz parece dispuesto a salir al rescate del menor. En un tuit tras conocerse la liberación de Omar, su director Cywinski calificó la noticia de “victoria enorme para todo el pueblo de Nigeria”, agradeció a quienes habían trabajado en la libertad del niño nigeriano y aseguró que intentará ayudarle. “Como prometimos, iniciaremos pronto una campaña para recoger fondos para la educación de Omar. Todos somos parte de una misma humanidad”, afirma Cywinski.

Més info a www.lavanguardia.com
Alliberats bona part dels nens segrestats per Boko Haram
2020-12-18 (3/38) §>

Aquest dijous el grup jihadista havia publicat un vídeo mostrant els joves per primer cop

https://www.ara.cat/internacional/Boko-H aram-publica-estudiants-segrestats_0_258 3341834.html

Més info a www.ara.cat
Boko Haram allibera uns quants dels nens segrestats divendres a canvi d'un rescat
2020-12-18 (4/38) §>

El governador del país assegura que no tots els menors segrestats han tornat

https://www.ccma.cat/324/boko-haram-alli bera-alguns-dels-nens-segrestats-divendr es-a-canvi-dun-rescat/noticia/3066941/
Més info a www.ccma.cat
Boko Haram reivindica el segrest de més de 300 nens d'un internat de Nigèria
2020-12-16 (5/38) §>

El grup jihadista protagonitza la primera acció a gran escala al nord-oest del país

https://www.ara.cat/internacional/Boko-H aram-atribueix-estudiats-Nigeria_0_25821 41831.html

"Soc Abubakar Shekau i els nostres germans estan darrere del que va passar a Katsina". Amb aquestes paraules, i a través d'un missatge de veu de quatre minuts i mig, el grup jihadista Boko Haram ha reivindicat el segrest de més de 300 estudiants d'un institut atacat divendres a l'estat de Katsina, al nord-oest de Nigèria. "El que hem fet a Katsina ha sigut per promoure l'islam i desanimar les pràctiques antiislàmiques com l'educació occidental, que no és el tipus d'educació permesa per Al·là i el seu profeta [Mahoma]", continua la nota, que ha sigut difosa aquest dimarts a través dels canals habituals del grup terrorista i on se sent la veu lleugerament distorsionada d'un home.

Els fets van tenir lloc divendres. Desenes d'homes van arribar de nit, en motocicletes i armats fins a les dents, a l'Escola de Secundària de Ciències del govern, un internat masculí situat a la localitat de Kankara, a l'estat de Katsina. Un cop allí, van desenfundar els fusells AK-47 i, després d'un tiroteig, van segrestar desenes d'adolescents. Les xifres encara no són clares, però segons ha informat aquest dimarts el governador estatal, com a mínim 333 joves continuen desapareguts. Hi ha la possibilitat, però, que alguns estiguin encara amagats pels boscos dels voltants, on molts van refugiar-se escapant de les bales.

Una classe de l'escola de l'estat de Katsina on es va produir el segrest. / AFOLABI SOTUNDE / REUTERS
Una classe de l'escola de l'estat de Katsina on es va produir el segrest. / AFOLABI SOTUNDE / REUTERS
L'assalt és especialment fosc. En primer lloc, perquè recorda moltíssim el segrest de l'abril del 2014 en una escola del Chibok, on 276 nenes van ser capturades per Boko Haram. A hores d'ara, gairebé la meitat de noies continuen en parador desconegut, i moltes de les que van ser alliberades van tornar a casa embarassades o amb fills fruit de violacions. "És un atac potent, que suposa un cop d'efecte a nivell internacional: tornen a segrestar nens", comenta Oriol Puig, investigador del Cidob. "Possiblement, es vol aconseguir tornar a posar al mapa un conflicte que havia desaparegut una mica de l'agenda internacional, i que havia quedat limitat a un àmbit més regional", continua Puig.

En segon lloc, el segrest és també particularment rellevant perquè és la primera operació a gran escala dels jihadistes al nord-oest de Nigèria. El grup sol centrar els seus atacs al nord-est, la zona que els va veure néixer i que fa anys que pateix la brutal violència de l'organització extremista. L'assalt, sempre que se'n confirmi l'autoria, pot indicar l'ampliació de la capacitat operativa de la marca jihadista.

En les últimes setmanes, de fet, l'activitat de Boko Haram -el nom, traduït del haussa, vol dir "l’educació occidental és pecat"- s'havia incrementat a la zona est. A finals de novembre, centenars d'agricultors van ser assassinats -molts d'ells, directament decapitats- mentre treballaven als camps d'arròs de Maiduguri, a l'estat de Borno. Dilluns, les autoritats de Diffa, a la frontera entre Nigèria i Níger, informaven de l'assassinat de 28 persones -algunes cremades- en una altra massacre amb el seu segell. Eren els últims d'una llista molt més llarga.

Familiars d'un dels alumnes segrestats / AFOLABI SOTUNDE / REUTERS
Familiars d'un dels alumnes segrestats / AFOLABI SOTUNDE / REUTERS
I és que el grup va començar a caminar el 2002 de la mà del líder espiritual Mohammed Yusuf amb el propòsit de denunciar l'abandonament a què les autoritats havien sumit un marginat i empobrit nord del país. Primer només atacaven objectius policials o militars, però a partir del 2009 –i arran de la mort de Yusuf a mans de l’exèrcit nigerià– van emprendre un camí sense retorn cap al radicalisme més violent. En els últims 11 anys, Boko Haram i la seva escissió Estat Islàmic de l'Àfrica Occidental, així com la resposta militar per combatre'ls, han provocat uns 36.000 morts i dos milions de desplaçats, una situació que afecta Nigèria, Níger, el Camerun i el Txad.

Resposta del govern
Mentrestant, el governador de Katsina, Aminu Bell Masari, es va reunir dilluns amb el president de Nigèria, Muhammadu Buhari, a la ciutat de Daura, al mateix estat, per abordar el rescat dels nois segrestats. La intenció de les autoritats, que en un principi van atribuir l'arrest a grups de bandits armats, és "retornar els alumnes a casa seva" i que tornin "il·lesos". Si s'agafa d'exemple el segrest del Chibok, el procés pot ser lent i confús.

De moment, a les xarxes socials, alguns nigerians ja fan servir l'etiqueta #BringBackOurBoys [Torneu-nos els nois], en al·lusió a la campanya després del segrest el 2014 de l'internat de Chibok. El 'hashtag' també l'utilitzen per reclamar al govern central que posi fi a un martiri que fa anys que dura. Buhari ha tornat a prometre mà dura amb els terroristes del nord. Però molts ja no el creuen. El mateix Buhari va arribar a afirmar fa cinc anys que Boko Haram havia sigut derrotat. Evidentment, no és així.

Més info a www.ara.cat
Centenars de desapareguts després de l'atac armat a un internat a Nigèria
2020-12-13 (6/38) §>

Tot i que molts van fugir, la meitat dels 800 estudiants del centre encara no han tornat

https://www.ara.cat/internacional/Centen ars-desapareguts-despres-internat-Nigeri a_0_2580342212.html

Més info a www.ara.cat
Almenys 110 morts civils en un atac jihadista de Boko Haram a Nigèria
2020-11-30 (7/38) §>

La majoria de les víctimes eren treballadors dels camps d'arròs d'una comunitat agrícola de l'estat de Borno, i han mort degollats i decapitats

https://www.ccma.cat/324/almenys-110-mor ts-civils-en-un-atac-jihadista-de-boko-h aram-a-nigeria/noticia/3063015/

< a href="https://www.ccma.cat/324/almenys-1 10-morts-civils-en-un-atac-jihadista-de- boko-haram-a-nigeria/noticia/3063015/" target="_blank">Més info a www.ccma.cat
Muhammad Buhari, en el laberinto de Nigeria
2020-10-31 (8/38) §>

Amadou, recepcionista del hotel Satus de Maiduguri, en el noreste de Nigeria, había desarrollado una habilidad especial. En la época de lluvias, cuando las tormentas se cernían sobre la ciudad y...

https://www.lavanguardia.com/internacion al/20201031/4985747654/muhammad-buhari-e n-el-laberinto-de-nigeria.html

Més info a www.lavanguardia.com
La brutalidad policial es la punta del iceberg de las protestas de Nigeria
2020-10-24 (9/38) §>

Las manifestaciones duramente reprimidas esta semana son reacción a la brutalidad policial, pero también expresión del descontento en aumento contra el Gobierno, el paro y la desigualdad

https://www.eldiario.es/internacional/th eguardian/brutalidad-policial-punta-iceb erg-protestas-nigeria_129_6315899.html
Las pancartas que sostienen los manifestantes hablan claro. "No tenemos líderes", se lee en una de ellas. "El poder de la juventud es más fuerte que quienes estáis en el poder", se lee en otra. Una tercera reza: "Nigeria sangra".

Esta última frase es un hecho en las últimas 24 horas. Según Amnistía Internacional (AI), al menos 38 personas murieron cuando el Ejército disparó contra una protesta en una zona de clase alta de Lagos, el centro comercial y cultural del país más poblado de África.

Acusado de guardar silencio ante la muerte de sus ciudadanos, el presidente nigeriano, Muhammadu Buhari, lamentó finalmente este jueves la pérdida de "vidas inocentes". En Lagos y otras ciudades se impuso el martes por la noche un toque de queda de 24 horas. 56 personas, según AI, han muerto en sucesos violentos relacionados con las manifestaciones de los últimos días.

Enfado y frustración generalizados
Las protestas comenzaron este mes pero no es la primera vez que el país vive días de furia. El motivo resulta familiar para los nigerianos: los continuos abusos perpetrados por la Brigada Especial Antirrobo (SARS, en inglés), una unidad policial famosa por su corrupción y sus torturas.

Pero las protestas se convirtieron pronto en expresión del enfado y la frustración que se extienden por el país.

"Hemos entrado en un nuevo capítulo. Estamos siendo testigos de cómo el nigeriano medio pierde cualquier respeto por el Estado y el Gobierno. Se protesta contra la brutalidad policial pero eso es solo la punta del iceberg", dice Matthew Page, experto en Nigeria del think-tank con sede en Londres Chatham House.

Las causas del descontento son diversas: el Gobierno está estancado, el desempleo aumenta, las infraestructuras están obsoletas, la desigualdad es profunda y la sensación generalizada es la de que nada va a cambiar. Uno de los lemas de las protestas ha sido "dejen de matar a los líderes del mañana".

Manifestantes jóvenes y urbanos
En Nigeria están algunas de las ciudades más grandes y globalizadas de África. La media de edad de la población es de 18 años. Como sucede en otras partes del continente, los manifestantes proceden en gran medida de la juventud urbana, con iconos populares del mundo de la música y el cine de perfil alto.


"La estructura demográfica del país no es la misma que hace 10 o 20 años y es sobre todo en las ciudades donde hay menos paciencia con el modo tradicional de hacer las cosas”, dice Nnamdi Obasi, analista del International Crisis Group, localizado en Lagos.

El presidente Buhari, en entredicho
A eso hay que sumarle una profunda decepción con el presidente, Muhammadu Buhari, que llegó al poder en 2015 y cuyo mandato termina en 2023. Buhari, que afronta el reto de gestionar una crisis económica agravada por la pandemia del coronavirus, apenas ha hablado desde que comenzaron las protestas hace más de dos semanas. En un discurso nacional a última hora del jueves, instó a los jóvenes a "interrumpir las protestas callejeras e implicarse constructivamente con el Gobierno en la búsqueda de soluciones".

Al principio las autoridades hicieron concesiones: prometiendo disolver el cuerpo policial contra el que se protesta y reformar la policía. Pero no convencieron a los manifestantes, quienes dicen que no es la primera vez y que tras otros episodios de protesta ya se habían formulado promesas similares. Entonces, las autoridades dieron orden de reprimir.

El papel de las redes sociales
Los manifestantes han innovado mucho en sus tácticas, lo que les permite llevar la delantera a las fuerzas de seguridad. Cuando dos bancos cerraron las cuentas de uno de los grupos de activistas, estos pasaron el dinero a bitcoins y comenzaron a recaudar fondos en criptomoneda.

Las redes sociales también han desempeñado un papel importante. Han permitido a los activistas recaudar dinero para organizar las protestas y acceder a los recursos de la diáspora nigeriana. Muchos de quienes han abandonado el país simpatizan con sus reivindicaciones.

Las donaciones se dispararon cuando el director ejecutivo de Twitter, Jack Dorsey, publicó un tuit en el que animaba a sus casi cinco millones de seguidores a contribuir. Un grupo recaudó cerca de 160.000 euros y los utilizaron para contratar guardias de seguridad privados, pagar ambulancias y cubrir los gastos legales de los manifestantes detenidos por todo el país.

El país está a la espera. No se sabe si la violencia de los últimos días es el momento álgido de este ciclo de protestas o el comienzo de una escalada.

"El Gobierno tiene que ser más comunicativo", dice Obasi. "Las protestas lo son contra un sistema en el que los legisladores no atienden a lo que los electores reclaman, contra un sistema que no permite expresarse. Muchos creen que las autoridades solo se preocupan de sí mismos y de sus familias. Este movimiento es una crítica contra la democracia nigeriana".

Traducido por Alberto Arce

Més info a www.eldiario.es
'L?esclat actual a Nigèria és un acumulat de ràbia per la política deshumanitzadora del govern'
2020-10-24 (10/38) §>

Entrevista amb Damilola Agbalajoni, politòloga nigeriana de la universitat Obafemi Awolowo

https://www.ara.cat/internacional/Nigeri a-EndSars-DamilolaAgbalajoni_0_255034512 5.html

Més info a www.ara.cat
Al menos 49 muertos en las protestas en Nigeria contra la brutalidad policial
2020-10-22 (11/38) §>

Los manifestantes consideran que la disolución del SARS, acusados de abusos y asesinatos, no es una medida suficiente para frenar las protestas y exigen reformas en el seno de la Policía nigeriana y un juicio a las fuerzas de seguridad del país.

https://www.publico.es/internacional/nig eria-brutalidad-policial-49-muertos-prot estas-nigeria-brutalidad-policial.html
Més info a www.publico.es
Ado Ekiti
2020-10-02 (12/38) §>

Hola
Vaig que està una mica mort això, peró vaig a provar.
Que tal tothom? Encara algú per Nigeria tot i el coronavirus?
Amb la familia estem pensant d'anar a viure a Ado Ekiti. Algú ho coneix?
Vinga, merci.
Si al final hi anem ja passarem per Lagos a saludar ;)
Condemnat a morir a la forca un cantant de Nigèria per 'blasfemar' contra Mahoma
2020-08-12 (13/38) §>

La cançó de Yahaya Sharif-Aminu, de 22 anys, en què elogiava un imam per sobre del profeta, es va fer viral

https://www.ccma.cat/324/condemnat-a-mor ir-a-la-forca-un-cantant-de-nigeria-per- blasfemar-contra-mahoma/noticia/3041844/

Més info a www.ccma.cat
Almenys 65 morts en un presumpte atac jihadista a Nigèria
2019-07-29 (14/38) §>

L'atemptat ha tingut lloc durant un funeral a la ciutat de Maiduguri, epicentre de Boko Haram

https://www.ara.cat/internacional/Almeny s-mort-presumpte-jihadista-Nigeria_0_227 8572251.html
Amnistia acusa l'exèrcit nigerià de violar desenes de dones rescatades de Boko Haram
2018-05-25 (15/38) §>

L'informe acusa els militars de violar, torturar i assassinar civils del territori alliberat a canvi de menjar

http://www.ccma.cat/324/amnistia-acusa-l exercit-nigeria-de-violar-dones-rescatad es-de-boko-haram/noticia/2857295/
Nigeria confirma la desaparición de 110 niñas tras un ataque de Boko Haram
2018-02-26 (16/38) §>

Tras una reunión este domingo con las familias de las desaparecidas, las autoridades han confirmado que 110 estudiantes siguen desaparecidas tras el ataque del grupo terrorista del pasado lunesEste hecho se produce a sólo dos meses de que se cumplan cuatro años del secuestro de más de 200 estudiantes en otro colegio en Chibok

http://www.eldiario.es/desalambre/Nigeri a-confirma-desaparicion-Boko-Haram_0_744 375655.html
Busco actor o persona interessada en participar en una peli!
2017-09-15 (17/38) §>

Molt bones catalans a Lagos!

Sóc un director de fotografia i estic a punt de començar el rodatge d'una peli aquí a Lagos. Estem buscant algú per cobrir un personatge espanyol. Pot ser català, espanyol, portuguès, italià o sudamericà, lo important és que no sigui 'de color', que sigui estranger ja que així ho demana el guió.

Busquem un home d'entre 25 i 50 anys.

Si esteu interessats o sabeu d'algú siusplau envieu-me un missatge a gerard.puigmal@gmail.com

PAGAT

Salut!!!!!! :)
vot virtual
2013-10-16 (18/38) §>

Salut
Ja podeu votar globalment
http://www.referendumcatalonia.com/
Paginació: 12
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[254] http://NIGERIA.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.70.178.53 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis