CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 28 dies (6815 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
28-04-2024-Retorn a l'Iran, amb l'ombra de la guerra i més por: 'Acabarem vivint com ovelles' | 19-04-2024-Israel ataca l'Iran, però cap dels dos ho admet oficialment per no escalar la tensió | 13-04-2024-L'Iran captura un vaixell vinculat a Israel en plena amenaça d'un conflicte regional | 18-02-2024-Una activista iraniana contra l'obligatorietat del vel, condemnada a prop de quatre anys de presó | 09-01-2024-L'activista iraniana Roya Heshmati, fuetejada 74 vegades per una fotografia seva sense vel | 04-01-2024-L'Estat Islàmic reivindica l'autoria del doble atemptat d'ahir a l'Iran | 04-01-2024-Més de 80 morts en un atemptat a l'Iran durant l'homenatge a un militar mort pels EUA | 10-10-2023-Quin és el paper de l'Iran en la guerra entre Israel i els palestins? | 04-10-2023-Una iraniana de 16 anys, en coma per una suposada agressió de la policia de la moral | 16-09-2023-Primer aniversari de la mort a mans de la Policia de la Moral de la jove iraniana Mahsa Gina Amini |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 123456
'Un blues per a Teheran', amb participació de TV3, a la secció oficial del Festival de Moscou
2021-04-12 (1/108) §>

Una seqüència del llargmetratge "Un blues per a Teheran"

El llargmetratge "Un blues per a Teheran", òpera prima de Javier Tolentino, ha estat seleccionat per participar en la secció oficial de la 43a edició del Moscow International Film Festival, previst a finals d'abril. La pel·lícula

https://exterior.cat/noticies/un-blues-p er-a-teheran-amb-participacio-de-tv3-a-l a-seccio-oficial-del-festival-de-moscou/

Més info a exterior.cat
Irán califica el apagón de la central atómica de Natanz como 'terrorismo nuclear'
2021-04-12 (2/108) §>

Iran informó sobre un accidente causado por un "corte de energía" el domingo en su planta de enriquecimiento de uranio en Natanz, y un legislador atribuyó el apagón a un acto de "sabotaje".

Nadie resultó herido y no hubo liberación radiactiva, informó la agencia de noticias oficial Fars, citando al portavoz de la Organización de Energía Atómica de Irán (AEOI).

https://www.lavanguardia.com/internacion al/20210411/6643367/iran-califica-apagon -central-atomica-natanz-terrorismo-nucle ar.html

El incidente se produjo un día después de que la república islámica dijera que había puesto en marcha centrifugadoras avanzadas de enriquecimiento de uranio en el sitio, en una violación de sus compromisos en virtud de un turbulento acuerdo de 2015 con las potencias mundiales.


El portavoz de la AEOI, Behrouz Kamalvandi, dijo que hubo "un accidente en parte del circuito eléctrico de la instalación de enriquecimiento" en el complejo de Natanz cerca de Teherán, pero que "no hubo víctimas ni contaminación".

"Las causas del accidente están bajo investigación y más detalles se darán a conocer más adelante", agregó.

No dijo si se cortó la energía solo en la instalación de enriquecimiento o en otras instalaciones en el sitio y agregó que "no había más información por el momento".

Sospechas
Las causas del accidente están bajo investigación, pero Irán cree que es un sabotaje israelí
Pero Malek Chariati, portavoz de la comisión de energía del parlamento iraní, recurrió a Twitter para alegar sabotaje.

"Se sospecha fuertemente que este incidente, que viene (al día siguiente) del Día Nacional de la Tecnología Nuclear, cuando Irán se esfuerza por presionar a Occidente para que levante las sanciones, sea un sabotaje o una infiltración", dijo Chariati.

A handout picture provided by the Iranian presidential office on April 10, 2021, shows a screen grab from a teleconference showing views of centrifuges and devices at Iran's Natanz uranium enrichment plant, as well as Iranian President Hassan Rouhani delivering a speech, on Iran's National Nuclear Technology Day, in the capital Tehran. - Iran announced today it has started up advanced uranium enrichment centrifuges in a breach of its undertakings under a troubled 2015 nuclear deal, days after talks on rescuing it got underway. President Hassan Rouhani officially inaugurated the cascades of 164 IR-6 centrifuges and 30 IR-5 devices at Iran's Natanz uranium enrichment plant in a ceremony broadcast by state television. (Photo by - / Iranian Presidency / AFP) / {=}{=}{=} RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT
El presidente de Irán, Hassan Rouhani,durante la inauguración televisada del sábado AFP
El presidente de Irán, Hassan Rouhani, inauguró el sábado una cascada de centrifugadoras para enriquecer uranio y dos cascadas de prueba en Natanz, en una ceremonia transmitida por la televisión estatal.

Un periodista de transmisión pública israelí, Amichai Stein, dijo en Twitter que "la evaluación es que la culpa" en Natanz es el "resultado de una operación cibernética israelí", sin elaborar ni proporcionar pruebas para corroborar su afirmación.

Reincidente
Una explosión afectó la misma instalación el pasado mes de julio
El presidente de Irán también inauguró el sábado una fábrica de reemplazo en Natanz, después de una explosión en una instalación que fabricaba centrifugadoras avanzadas allí en julio pasado.

Las autoridades iraníes culparon del incidente de julio al "sabotaje" de "terroristas", pero no han dado a conocer los resultados de su investigación al respecto.

El equipo inaugurado el sábado permite un enriquecimiento más rápido de uranio y en mayores cantidades, a niveles que violan los compromisos de Irán en virtud del acuerdo nuclear de 2015 que acordó con las cinco potencias permanentes del Consejo de Seguridad de la ONU, más Alemania.

FILE PHOTO: A view of the Natanz uranium enrichment facility 250 km (155 miles) south of the Iranian capital Tehran, March 30, 2005. REUTERS/Raheb Homavandi/File Photo
Natanz se encuentra a 155 km de Teherán Raheb Homavandi / Reuters
La administración del entonces presidente de los Estados Unidos, Donald Trump, se retiró unilateralmente de este acuerdo nuclear multilateral en 2018 y volvió a imponer sanciones mordaces a Irán.

Irán respondió posteriormente retrocediendo progresivamente sus propios compromisos en virtud del acuerdo.

El sucesor de Trump, Joe Biden, ha dicho que está preparado para volver al acuerdo, argumentando que, hasta la retirada de Washington, había tenido éxito en reducir drásticamente las actividades nucleares de Irán.

Conversaciones en Viena
La administración de Biden podría enmendar la salida de Trump del acuerdo
El último movimiento de Irán para intensificar el enriquecimiento de uranio sigue a una ronda inicial de conversaciones en Viena el martes con representantes de las partes restantes del acuerdo nuclear para que Estados Unidos vuelva a participar.

Las conversaciones de Viena se centran no solo en levantar las sanciones económicas paralizantes que Trump volvió a imponer, sino también en hacer que Irán vuelva a cumplir.

Israel, la némesis de Irán, siempre se ha opuesto implacablemente al acuerdo de 2015.

En noviembre del año pasado, el principal científico nuclear de Irán, Mohsen Fakhrizadeh, murió por disparos de ametralladora mientras viajaba por una carretera en las afueras de Teherán.

La Guardia Revolucionaria de élite de Irán dijo que en el ataque se utilizó un arma controlada por satélite con "inteligencia artificial", que Teherán atribuyó a Israel.

Més info a www.lavanguardia.com
L'Iran ignora l'acord nuclear i torna a enriquir urani al 20%.Israel avisa que "no permetrà" que el país produeixi armes nuclears
2021-01-05 (3/108) §>

Israel avisa que "no permetrà" que el país produeixi armes nuclears

https://www.ara.cat/internacional/iran-u rani-enriquit_0_2594140665.html

< a href="https://www.ara.cat/internacional/ iran-urani-enriquit_0_2594140665.html" target="_blank">Més info a www.ara.cat
L'Iran executa el periodista dissident Ruhollah Zam, acusat per les protestes del 2017
2020-12-13 (4/108) §>

A Zam, que dirigia el canal Amadnews, l'han penjat aquest dissabte després que el Tribunal Revolucionari el condemnés a mort acusat d'espionatge i delictes contra la seguretat

https://www.ccma.cat/324/liran-executa-e l-periodista-dissident-ruhollah-zam-acus at-per-les-protestes-del-2017/noticia/30 65763/

Més info a www.ccma.cat
El científic nuclear va morir metrallat per una arma d'intel·ligència artificial, segons Teheran
2020-12-08 (5/108) §>

La Guàrdia Revolucionària assegura que estava comandada per satèl·lit

https://www.ara.cat/internacional/cienti fic-metrallat-Intelligencia-Artificial-T eheran_0_2577342363.html

Una metralladora controlada per satèl·lit amb "intel·ligència artificial" va matar el científic nuclear iranià Mohsen Fakhrizadeh el 27 de novembre, assegura la Guàrdia Revolucionària, el totpoderós cos d'elit militar del país. El científic conduïa el seu cotxe per una autopista als afores de Teheran amb una escorta formada per 11 guàrdies, quan l'arma li va detectar la cara i li va disparar 13 ràfegues de bales, ha assegurat a la premsa local l'almirall Ali Fadavi. La metralladora estava muntada en una furgoneta tipus pick-up marca Nissan i va ser tan precisa que no va ferir la dona del científic, que viatjava al seu costat. Els militars iranians afirmen que la metralladora estava controlada via satèl·lit i equipada amb una "càmera avançada i tecnologia d'intel·ligència artificial". La versió del govern iranià confirma el que van publicar fa set dies els mitjans del país. L'assassinat del científic ha generat una nova escalada a la regió i Teheran amenaça amb enriquir més urani com a resposta.

Més info a www.ara.cat
L'Iran enriquirà més urani en resposta a l'assassinat de Fakhrizadeh
2020-12-04 (6/108) §>

Vetarà els inspectors internacionals si Biden no aixeca les sancions els primers dies del seu mandat

https://www.ara.cat/internacional/iran-u rani-enriquiment-fakhrizadeh-biden-sanci ons_0_2574942659.html

Més info a www.ara.cat
Irán asegura que el científico asesinado fue abatido por una ametralladora accionada a distancia
2020-12-01 (7/108) §>

Las cámaras de televisión que ayer transmitían en directo el funeral de Mohsen Fajrizadeh, padre del programa nuclear iraní, evitaban pinchar otros rostros que no fueran los ya conocidos por la...

https://www.lavanguardia.com/internacion al/20201201/49825785253/asesinato-cienti fico-nuclear-iran-ametraladora-remoto.ht ml

Més info a www.lavanguardia.com
L'Iran promet venjança per l'assassinat del científic Fakhrizdadeh
2020-11-29 (8/108) §>

Teheran assenyala directament Israel i diu que la resposta arribarà "quan es consideri oportú"

https://www.ara.cat/internacional/Iran-e nergia-nuclear_0_2571343033.html

Més info a www.ara.cat
Assassinat en un 'atac terrorista' el pare del programa nuclear de l'Iran
2020-11-28 (9/108) §>

Teheran assenyala el Mossad israelià com l'instigador de l'atemptat i demana a la UE una condemna

https://www.ara.cat/internacional/Iran-e nergia-nuclear_0_2571343033.html

Més info a www.ara.cat
L'Iran acusa Israel de l'assassinat a trets d'un destacat científic nuclear iranià
2020-11-28 (10/108) §>

Teheran diu que Israel busca provocar una "guerra total" amb l'assassinat de Fakhrizadeh i reclama a la comunitat internacional que condemni l'atemptat

https://www.ccma.cat/324/liran-acusa-isr ael-de-lassassinat-a-trets-dun-destacat- cientific-nuclear-irania/noticia/3062775 /

Més info a www.ccma.cat
82 nenes són forçades a casar-se cada dia a l'Iran per tradició o diners
2020-11-26 (11/108) §>

La llei iraniana situa als 13 anys l'edat mínima per al matrimoni, però amb un permís del tutor o un tribunal es pot fer abans

https://www.ccma.cat/324/82-nenes-son-fo rcades-a-casar-se-cada-dia-a-liran-per-t radicio-o-diners/noticia/3062139/

Més info a www.ccma.cat
EUA dona per restablertes les sancions a l'Iran de manera unilateral i Europa les rebat
2020-09-21 (12/108) §>

Alemanya, França i el Regne Unit recorden a Trump que va abandonar el pacte nuclear el 2018

https://www.ara.cat/internacional/Trump- EUA-restableix-sancions-Iran_0_253054703 6.html

Més info a www.ara.cat
Dinero en cajas de galletas y persuasión a la CIA: el relato inédito de un espía revela el papel de Londres en el golpe de 1953 en Irán
2020-08-19 (13/108) §>

Una investigación para un documental ha descubierto una entrevista realizada en los años 80 a un oficial de alto rango del servicio de inteligencia secreto de Reino Unido

https://www.eldiario.es/internacional/th eguardian/dinero-cajas-galletas-persuasi on-cia-relato-inedito-espia-revela-papel -londres-golpe-1953-iran_1_6169287.html< br>
Més info a www.eldiario.es
Irán no cancela la Ashura, la multitudinaria manifestación de duelo del islam chií
2020-08-11 (14/108) §>

La oración de los viernes, esa tribuna única desde donde se delinean las políticas de Estado desde la creación de la República Islámica, está cancelada desde marzo, al menos en la multitudinaria...

https://www.lavanguardia.com/internacion al/20200811/482780943257/mas-fuerte-que- la-pandemia.html

Més info a www.lavanguardia.com
La xifra real de morts per la covid-19 a l'Iran és el triple que l'oficial, segons una investigació
2020-08-03 (15/108) §>

Una investigació de la BBC destapa que 42.000 persones han mort a l'Iran per la malaltia i no pas els 14.405 que admet Teheran

https://www.vilaweb.cat/noticies/morts-c ovid-19-iran-triple-dades-oficials-bbc-c oronavirus/

Més info a www.vilaweb.cat
El Sha: su turbulenta vida en el 40 aniversario de su muerte
2020-07-31 (16/108) §>

Vivir como un rey y morir como un repudiado fugitivo millonario. 40 años después de su muerte, Mohammad Reza Pahlavi, El Sha, sigue vivo, no sólo en la memoria de los que sufrimos su brutal dictadura, sino también en la imaginaria de los que han nacido en la República Islámica (RI), que son la mayor

https://blogs.publico.es/puntoyseguido/6 578/el-sha-su-turbulenta-vida-en-el-40-a niversario-de-su-muerte/

Més info a blogs.publico.es
Un viaje a Irán a través del cine, la música, la comida y la lectura
2020-06-26 (17/108) §>

Viajamos a Irán sin viajar a Irán. Nos metemos en el corazón persa a través de una película, una música, un plato y un libro para conocer desde la distancia el que para muchos es el país más hospitalario del mundo

https://www.eldiario.es/viajes/grandes_v iajes/Iran-traves-musica-comida-lectura_ 0_1041846709.html
Fuerte repunte de los contagios en Irán, mayor que en marzo
2020-06-02 (18/108) §>

Las cifras difundidas ayer por el Ministerio de Salud arrojaban que en 24 horas se habían registrado 2.979 casos positivos, el máximo de los últimos dos meses

https://www.lavanguardia.com/internacion al/20200602/481562370012/fuerte-repunte- de-los-contagios-en-iran-mayor-que-en-ma rzo.html
Los iraníes buscan asueto viajando hasta el mar, pero los contagios han vuelto a subir
2020-05-19 (19/108) §>

No importaba que hiciera todavía algo de frío. Varias familias hacían pícnic en una de las playas del mar Caspio, en el norte de Irán, hace solo unos días. Se protegían del viento del mar con mantas y...

https://www.lavanguardia.com/internacion al/20200519/481270182383/iranies-buscan- asueto-viajando-hasta-mar-pero-contagios -han-vuelto-subir.html
L?Iran continua sense decretar el confinament
2020-03-21 (20/108) §>

És el tercer país del món amb més víctimes mortals a causa de la pandèmia

https://www.ara.cat/internacional/Iran-c oronavirus_0_2420758014.html

Botigues plenes de clients que volien fer les últimes compres abans de l’Any Nou Persa, que es va celebrar aquest divendres. A l’Iran és tradició estrenar roba i sabates, netejar la casa i preparar un bon àpat per a la família el primer dia de l’any. I enguany no ha sigut una excepció: les botigues a Teheran eren un formiguer de gent aquesta setmana, tot i que l’Iran és el tercer país del món amb més morts pel coronavirus i que la pandèmia hi avança sense control. Ja hi han mort 1.433 persones i hi ha 19.644 contagiats, segons dades oficials d’ahir, tot i que la xifra real es tem que pot ser més elevada.

El govern de Hassan Rouhani no ha imposat cap tipus de mesura de confinament, ni ha ordenat el tancament de comerços, ni de bon tros la paralització de l’activitat econòmica. Sí que va decretar la clausura de col·legis, universitats, cinemes i teatres a finals de febrer, quan es van registrar les primeres víctimes mortals. Després fins i tot va ordenar que se suspenguessin les pregàries col·lectives a les mesquites, i paral·lelament tots els països limítrofs van tancar les seves fronteres amb el país persa i la majoria de vols amb l’estranger van quedar cancel·lats.

Malgrat això, a simple vista la vida continua com sempre: el trànsit de vehicles és frenètic, el bullici de gent és constant i totes les botigues continuen obertes a Teheran, relata per telèfon des de la capital la Fàtima, una advocada iraniana. Per a més inri, coincidint amb la festivitat de l’Any Nou es calcula que s’han produït uns tres milions de desplaçaments al país, perquè molts iranians han marxat de vacances. “Coneixem els efectes de la pandèmia. A la televisió informen constantment del nombre de morts i el govern insisteix que ens quedem a casa, però ningú en fa cas”, explica la Fàtima, que assegura que ella sí que ha optat per confinar-se. És una excepció.

El portaveu del ministeri de Sanitat iranià, Kianoush Jahanpour, no va poder ser més clar dijous. Va escriure a Twitter: “Cinquanta nous casos són detectats cada hora i es registra un mort cada deu minuts”. Fins i tot el vicedirector al Pròxim Orient del Comitè Internacional de la Creu Roja -una organització que sempre es caracteritza per la neutralitat-, Cardon Christian, ha alertat sobre la situació insostenible a l’Iran. I el diari The New York Times ha publicat fotografies satèl·lit del que serien fosses comunes a Qom, la ciutat iraniana on va començar el focus de la pandèmia al país persa.

Les autoritats iranianes han habilitat hospitals de campanya en estadis i salons de noces, i moltes empreses locals han començat a fabricar mascaretes i altres materials de protecció sanitària. Però el que es qüestiona és que el govern, que no va dubtar en recórrer a la mà dura per aplacar les protestes del novembre contra l’augment de preu de la gasolina, ara no faci absolutament res per restringir els moviments de la població.

L’analista per a l’Iran d’Eurasia Group, Henry Rome, ho interpreta de la següent manera: si les autoritats decretessin el confinament, el país s’enfonsaria econòmicament, en un moment en què ja està al límit a causa de les sancions nord-americanes. El president Rouhani va tornar a demanar ahir l’aixecament de les sancions, i el ministre d’Exteriors, Javad Zarif, va sol·licitar la setmana passada un préstec de 5.000 milions de dòlars en assistència al Fons Monetari Internacional. La resposta dels EUA ha sigut sancionar aquesta mateixa setmana diverses empreses que havien mantingut relació comercial amb l’Iran.
Paginació: 123456
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[419] http://IRAN.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.70.131.139 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis