CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 27 dies (6814 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
15-04-2024-Un año de guerra en Sudán: la peor crisis de desplazados en el mundo | 26-03-2024-Sudán: siete claves de una crisis humanitaria de proporciones épicas | 31-05-2023-Moren desenes de nadons en un orfenat del Sudan perquè no hi havia ningú per alimentar-los | 05-05-2023-La ayuda humanitaria no llega a los civiles en un Sudán 'al borde de la catástrofe' | 30-04-2023-Crisi humanitària al Sudan: mig miler de morts i desenes de milers de desplaçats | 23-04-2023-En marxa diverses evacuacions d'ambaixades i ciutadans estrangers del Sudan | 19-04-2023-Qui són els dos generals que es disputen el poder al Sudan? | 18-04-2023-5 claus per entendre la violència al Sudan: qui és qui i què hi té a veure el Grup Wagner | 16-04-2023-"La situació és molt delicada": un treballador humanitari català, atrapat al Sudan en ple intent de cop d?estat | 16-04-2023-Desenes de morts al Sudan pels enfrontaments entre exèrcit i paramilitars |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 12
L'ONU abandona Darfur malgrat que la violència continua
2021-03-01 (1/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La retirada de la missió de pau del Sudan preocupa per la falta total de reforma de les forces estatals que n?assumeixen el relleu

https://www.ara.cat/internacional/unamid -darfur-violencia-sudan-onu-missio-retir ada_130_3841367.html

Més info a www.ara.cat
Estats Units retira el Sudan de la llista de països terroristes
2020-12-15 (2/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

A canvi, el país de majoria àrab va restablir a l'octubre les relacions amb Israel

https://www.ara.cat/internacional/Estats -Units-retira-Sudan-llista-terroristes_0 _2581541924.html

Més info a www.ara.cat
El Sudan castigarà les ablacions amb fins a tres anys de presó
2020-05-07 (3/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El govern de transició aprovarà una llei contra una pràctica que afecta el 90% de les dones

https://www.ara.cat/internacional/sudan- aprova-llei-castiga-ablacio-mutilacio-ge nital-femenina-tres-anys-preso-nou-gover n-transicio-despres-albaixir_0_244835528 3.html
El Sudan accedeix a lliurar l'expresident Omar al-Baixir al Tribunal de la Haia
2020-02-12 (4/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El dictador, destituït fa un any, té pendent dues ordres d'arrest per genocidi a la regió de Darfur

https://www.ara.cat/internacional/Sudan- TPI-expresident-Omar-al-Baixir_0_2397360 393.html

Omar al-Baixir, fins a l’abril de l’any passat el tot poderós president del Sudan, s’ha hagut d’assabentar des de la presó que el nou govern ha accedit finalment a lliurar-lo al Tribunal Penal Internacional perquè reti comptes dels crims de guerra i genocidi al Darfur. Fa una dècada que l'ONU intenta jutjar el dictador però les autoritats que s’han fet càrrec de la transició democràtica del país volien jutjar-lo a casa.

El canvi de criteri respon a l’acord entre el Front Revolucionari del Sudan, que agrupa els rebels de la regió del Darfur, i l’executiu en el marc de la nova ronda de negociacions que mantenen a la capital del Sudan del Sud. “No es pot fer justícia si abans no curem les ferides”, ha afirmat el portaveu del Consell Sobirà del Sudan, Mohamed Hassan al-Taishi. D’aquesta manera s’atén una de les peticions de les forces del Darfur perquè les víctimes obtinguin justícia.

La Guerra del Darfur es va cobrar la vida de 300.000 persones i tres milions més van haver de marxar de casa

El gest suposa un avanç important per a la consolidació de la nova etapa de transició que es va obrir al Sudan arran de l’enderrocament del règim d’Al-Baixir, destituït l’abril del 2019 després de mesos de manifestacions populars que havien arrencat en contra de l’encariment de la farina i que es van convertir en una mostra de rebuig a la dictadura i en una demanda de llibertats.

Què suposa l'acord polític entre oposició i militars que s'ha signat avui al Sudan?

Sobre Al-Baixir hi havia dues ordres d’arrest internacional que havia dictat el 2009 i el 2010 el Tribunal Penal Internacional pels crims al Darfur. El conflicte va esclatar el 2003 arran de les protestes de grups armats rebels que protestaven per l’abandonament i la discriminació del govern sudanès en aquest regió empobrida.

Els civils van ser les principals víctimes de la forta repressió ordenada per Al-Baixir, que va situar al capdavant les anomenades milícies Yanyauid, responsables, segons l’ONU, d’un rosari de crims que van deixar més de 300.000 morts i tres milions de desplaçats.

“No es pot fer justícia si abans no curem les ferides”
MOHAMED HASSAN AL-TAISH
PORTAVEU DEL CONSELL SOBIRÀ DEL SUDAN

Per a Iván Navarro, investigador de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB i del Grup d’Estudis Africans de la UAM, és un “pas positiu” però alhora alerta que la transferència de l’expresident a la Haia pot aixecar “reticències” entre les forces del seu règim que encara tenen poder. Sense anar més lluny, el general Mohamed Hamdan Dagalo, conegut amb el sobrenom de Hemedti, era la mà que va executar les massacres al Darfur i és el vicepresident del govern transitori que presideix el també general Abdel Fattah al-Burhan.

La crítica africana al TPI
El lliurament a la justícia internacional té una lectura africana, ja que molts dels seus dirigents han intentat deslegitimar el TPI i acusar-lo de colonialista i d’intromissió a la sobirania de cada estat, assenyala l’analista Navarro, membre del col·lectiu especialitzat en temes del continent Africaye.

Al-Baixir s’havia passejat per l’Àfrica i cap dels països que va visitar van atendre la petició de l’ONU de detenir-lo, i els seus crims van quedar impunes. De moment no s’ha detallat ni com ni quan es traslladarà l’expresident als calabossos del TPI i ara s’obre un procés que podria acabar amb el dictador en el banc dels acusats.

Setmanes de protestes contra Al-Baixir
Al-Baixir va ser derrocat l’abril del 2019, després de setmanes de protestes populars que havien començat contra l’augment dels preus de les farines per fabricar pa i que van desembocar en manifestacions contra el règim, que durant tres dècades havia fet del Sudan un estat repressor i dictatorial.

L’expresident està detingut en una presó de luxe als afores de Khartum. Al desembre, un tribunal local el va condemnar per corrupció a només dos anys de reclusió, una sentència irrisòria per a molts analistes. La fiscalia, a més, l’acusa de les morts de desenes de manifestants durant la repressió a les protestes en contra del règim.

Després del seu derrocament, una junta militar es va fer càrrec del govern però davant de les queixes dels opositors civils que havien liderat les protestes antigovernamentals van acordar la constitució del Consell Sobirà, que té l’objectiu de preparar el Sudan per a unes eleccions lliures el 2020. Iván Navarro es mostra confiat que el període transitori arribi a bon port, però assenyala que hi ha incompliments en alguns punts que poden desestabilitzar-lo.
El dictador sudanès Omar al-Baixir, condemnat a dos anys de detenció per corrupció
2019-12-15 (5/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Els militars es neguen a entregar-lo al Tribunal Penal Internacional, que l'acusa de crims de guerra

https://www.ara.cat/internacional/dictad or-Omar-Bashir-condemnat-corrupcio_0_236 1963966.html

Només vuit mesos després que fos derrocat per un cop militar enmig d’una gran onada de mobilitzacions populars, el dictador sudanès, Omar al-Baixir, ha sigut condemnat a dos anys de presó per corrupció i blanqueig de diners. Baixir, de 75 anys, haurà de complir la pena en un centre correccional per a persones d’edat avançada i podrà sortir de la presó de Kobe on està reclòs, cosa que ha indignat els seus opositors.

Els seus partidaris, en canvi, han sortit avui als carrers de Khartoum per denunciar la condemna. El cas i la pena són menors, però es tracta de la primera sentència contra el rais que va governar el Sudan amb mà de ferro durant 30 anys.

Uns dies després del derrocament del dictador, l’abril passat, es va descobrir, a la residència on vivien Baixir i la seva segona dona sota vigilància, una habitació plena de feixos de bitllets. Han circulat diverses xifres, però, segons el tribunal, hi van trobar 6,9 milions d’euros, 351.770 dòlars i 5,7 milions de lliures sudaneses (més de 110.000 euros). Segons la versió de l’acusat, aquests diners eren una part de les moltes donacions que li havia enviat per fora dels canals oficials el príncep hereu saudita, Mohamed bin Salman, per ajudar el Sudan a sortir de la crisi financera, la mateixa que va detonar al desembre les protestes que van portar la caiguda del dictador. Baixir ha assegurat en el judici que la petromonarquia li havia proporcionat desenes de milions de dòlars a canvi del seu suport a Riad, sobretot en la seva intervenció a la guerra del Iemen.

Què fer amb el dictador?
Aquesta és una de les preguntes que ha de resoldre la transició sudanesa i el govern interí de militars i civils que l’ha de liderar els pròxims dos anys. Des de la gàbia de ferro on ha escoltat la sentència, Baixir s'ha mostrat altiu: a través dels seus advocats ha fet saber que no demana “un alleujament de la pena ni la clemència de ningú”. Els seguidors de Baixir han sortit als carrers de Khartoum per protestar contra la sentència, i els seus advocats han anunciat que la recorreran.

L’Associació de Professionals Sudanesos –l’entitat crescuda a la clandestinitat que agrupa metges, advocats, enginyers i altres professionals i que va dirigir el moviment de protesta al carrer– ha celebrat la condemna, però ha advertit que Baixir s’haurà d’enfrontar a altres judicis. Preparen denúncies per l’assassinat de manifestants durant les últimes protestes, i també pel cop d’estat que el va portar al poder el 1989, per la tortura i assassinat de presoners al país i per crims contra la humanitat a la guerra de Darfur del 2003. Baixir està perseguit pel Tribunal Penal Internacional (TPI) pel seu paper en aquest conflicte, que segons l’ONU va matar almenys 300.000 persones.

Coincidint amb la sentència, les autoritats han anunciat una nova fase en la “desbaixirització” del Sudan. Com en un sistema feixista, el poder islamo-militar sudanès havia impregnat totes les esferes de la vida del país i ahir les autoritats de transició van anunciar la dissolució de totes les organitzacions de la societat civil construïdes per la dictadura. Fa mesos que el govern de transició va començar un procés de depuració de la justícia, clau per restablir la legitimitat del sistema judicial i per trencar amb la dictadura.

El cas de l’habitació plena de feixos de bitllets és, doncs, un assaig davant de processos més importants que posaran el govern pactat entre els militars i l’oposició contra les cordes. Sense anar més lluny, el general Mohammed Hemetti, el veritable home fort del govern de transició, que pretén presentar-se a les eleccions que s’han de celebrar d’aquí tres anys, està vinculat a les milícies janjawid, acusades de crims de guerra a Darfur i també d’haver dirigit la massacre contra els opositors que havien acampat davant l’exèrcit el 6 d’abril per exigir la caiguda del dictador.

El moviment de protesta al Sudan va esclatar fa un any, inicialment pel desabastiment i encariment de productes bàsics, però ràpidament va evolucionar i va exigir la fi del règim. Les forces de seguretat van respondre amb una brutal repressió que va provocar desenes de morts entre els manifestants, però la mobilització es va recuperar fins a forçar la caiguda de Baixir, que va ser substituït per una junta militar que finalment es va avenir a compartir el poder amb organismes civils en un període de transició de dos anys, fins que es puguin celebrar eleccions democràtiques amb garanties.
El Sudan posa fi a 30 anys de dictadura amb un acord de transició
2019-08-18 (6/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

L'acord, aconseguit amb la mediació de la Unió Africana, posa les bases perquè d'aquí a tres anys es facin eleccions en aquest país africà

https://www.ccma.cat/324/el-sudan-posa-f i-a-30-anys-de-dictadura-amb-un-acord-de -transicio/noticia/2942056/
L'oposició del Sudan denuncia una onada de detencions a mans de la junta militar
2019-06-09 (7/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Diversos dirigents han sigut arrestats després d'haver participat en reunions de mediació

https://www.ara.cat/internacional/oposic io-Sudan-denuncia-detencions-militar_0_2 248575341.html
Guia per entendre què passa al Sudan
2019-06-06 (8/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Fins a 100 persones han mort des de dilluns i alguns cossos s?han llançat al riu Nil

https://www.ara.cat/internacional/Guia-e ntendre-que-passa-Sudan_0_2247375316.htm l

L’exèrcit del Sudan va enderrocar a l’abril el dictador Omar al-Baixir, en el poder durant trenta anys, després de mesos de protestes a favor de la democràcia. Els generals van formar el Consell Militar de Transició amb l’objectiu d’engegar una negociació amb els manifestants, que van continuar al carrer exigint que els civils prenguessin el control del país.

Al principi de juny, les converses es van trencar i els soldats van rebre l’ordre de disparar contra els centenars de persones que acampaven a la capital. El balanç es va saber ahir: des de dilluns hi ha hagut un centenar de morts, segons el recompte d’un sindicat de metges, que va assegurar que havia recollit fins a 40 cossos del riu Nil, on grups paramilitars els havien llençat.

Una teranyina de grups paramilitars

Durant el seu llarg regnat, Al-Baixir, de 75 anys, va sobreviure a guerres civils i a la fam, va disfrutar del boom del petroli durant una dècada i va crear una xarxa de forces de seguretat i milícies que alguns comparen amb una teranyina. També es va convertir en pària a Occident, acusat de donar suport al terrorisme, i va organitzar una purga genocida a la regió de Darfur, on va ser el responsable de la mort de centenars de milers de persones. Des del 2009, el Tribunal Penal Internacional ha intentat detenir-lo per les atrocitats comeses a Darfur i els països occidentals han imposat sancions al Sudan. Els ingressos del petroli, que havien fet créixer la classe mitjana del país, es van començar a reduir i l’any passat Al-Baixir va haver de posar fi a les subvencions que facilitaven a la població l’adquisició de combustible i blat. Això va augmentar la frustració entre la gent per la corrupció i la mala gestió econòmica del govern, i les protestes es van multiplicar i han continuat fins ara.

Protestes a favor d’un canvi polític

Amb la desintegració de les classes mitjanes, molts metges i altres professionals han jugat un paper central en l’organització de les protestes, sobretot en l’acampada multitudinària que es va dur a terme davant el ministeri de Defensa a Khartum, la capital del país. Aquests professionals van començar queixant-se pel preu del pa però després van engegar una reivindicació política a favor d’un govern civil. Els metges van documentar ferits i morts, i les clíniques es van encarregar d’atendre ferits de bala i persones afectades pels gasos lacrimògens. La imatge de la jove Alaa Salah, vestida com les reines núbies i adreçant-se als manifestants des de dalt d’un cotxe, es va fer viral a les xarxes socials i es va convertir en un exemple de coratge. La bretxa generacional també va tenir conseqüències als nivells més alts de poder: el fill d’un dels generals més poderosos del Sudan va instar el seu pare a ajudar a enderrocar el president. Els militars ho van fer l’11 d’abril. Ara Al-Baixir està tancat en una presó de Khartum.

La caiguda del dictador i el poder dels militars

L’eufòria dels manifestants per la caiguda del dictador va durar poc. Els generals van empresonar Al-Baixir però van assumir el poder amb la formació de l’anomenat Consell Militar de Transició. “Va caure una vegada, pot tornar a caure!”, va ser la consigna dels manifestants en referència als militars. Arran de les protestes, el ministre de Defensa va renunciar pocs dies després a assumir el càrrec, però un altre general el va substituir.

Militars i oposició civil van obrir després una difícil negociació que en alguns moments es va viure amb decepció al carrer pel nomenament de candidats proposats pels militars. Temerosos de les similituds de la protesta sudanesa amb les Primaveres Àrabs del 2011, l’Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs Units han donat suport als militars i han promès al país ajudes per valor de 3.000 milions de dòlars. Egipte -on els militars també van ocupar el poder després d’una revolta popular- ha ofert suport diplomàtic als generals sudanesos.

Dilluns, amb les converses ja trencades, els militars van assaltar l’acampada de protesta que es mantenia a Khartum i van causar un bany de sang. El tinent general i cap del consell militar, Abdel Fattah al-Burhan, ha convocat eleccions d’aquí a nou mesos, un període que l’oposició civil considera insuficient perquè l’antic règim deixi de controlar el sistema i neixin nous lideratges. Ahir, els militars van convidar l’oposició a reprendre el diàleg.

Copyright The New York Times
Presión a la Junta Militar de Sudán: 'No pararemos hasta lograr un gobierno civil'
2019-05-30 (9/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Con las negociaciones en punto muerto, la coalición opositora ha realizado dos días de huelga general en el país, provocando paros en sectores importantesLa sociedad civil trata de presionar a los militares para copar dos tercios de la cámara que liderará el proceso de tres años hacia una transición democráticaPor su parte, la Junta Militar se ha reunido este fin de semana con líderes de Arabia Saudí, Emiratos Árabes Unidos y Egipto para reforzar sus alianzas

https://www.eldiario.es/internacional/Pr esion-Junta-Militar-Sudan-pararemos_0_90 4310271.html

Sudán atraviesa días de tensión en los que la Junta Militar y la oposición civil miden sus fuerzas y reorganizan sus alianzas antes de volver a sentarse a la mesa de negociación. La coalición de partidos que da voz a las demandas de la población ha llamado a dos días de huelga general a los que los trabajadores se han sumado desafiantes. Por otro lado, altos cargos de la Junta Militar que puso fin a los treinta años de dictadura de Omar Al Bashir se han reunido durante el fin de semana con líderes de Arabia Saudí y Emiratos Árabes Unidos (EAU) en una demostración de poder y legitimidad internacional.

"Nunca había visto nada como lo que ha ocurrido hoy", cuenta a eldiario.es Ala Kheir, que este miércoles no ha ocupado su puesto como ingeniero. Han parado la mayoría de los bancos, incluido el Banco Central de Sudán, las compañías aéreas, servicios privados y comercios, las farmacias y los hospitales, muchos funcionarios de la compañía eléctrica nacional se han cruzado de brazos en sus puestos de trabajo.

"No pararemos hasta lograr un gobierno civil", asevera Duha Mohammed, que trabaja como diseñadora gráfica para el Ministerio de Defensa y que ha participado en el paro pese a los rumores difundidos de que los empleados públicos que se sumasen a la huelga podrían ser despedidos. "El lunes hicimos una pequeña concentración a favor de la huelga", cuenta desde Jartum, y al día siguiente recibieron una carta del Ministerio preguntándoles cuáles eran sus motivos. De momento no ha habido consecuencias, explica, y apunta que no tiene miedo a perder su posición porque "estamos todos juntos".

Los empleados en huelga se han agrupado en las puertas de sus lugares de trabajo, donde han improvisado concentraciones. Las calles se han llenado de canciones y eslóganes de manifestantes con pancartas en apoyo a la protesta: "Perdona que no trabaje, estoy en huelga". Por la tarde, muchos se han unido a la acampada de manifestantes que todavía continúa delante de los cuarteles generales del Ejército, en el corazón de Jartum.

View image on Twitter
View image on Twitter

Isma'il Kushkush
@ikushkush
Sit-in outside the Central Bank of Sudan including employees of other banks and companies, Khartoum, #Sudan, on second day of general strike called on by Freedom and Change Forces after talks with Transitional Military Council stall #Sudan #SudanUprising #'D3H/'F #*3B7_(3

145
6:36 AM - May 29, 2019
160 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy
El ambiente festivo de las jornadas ha sido empañado, sin embargo, por algunos incidentes. Varios soldados amenazaron a punta de pistola a empleados del Banco Central de Sudán, a los que forzaron para que se pusieran a trabajar, según ha contado la activista. En respuesta y junto a trabajadores de otros bancos, han lanzado un comunicado reafirmando su compromiso con la coalición opositora y pidiendo la disculpa de las fuerzas de seguridad. También, un grupo de militares incautaron ordenadores y equipos de cámaras durante una redada en la cadena de televisión Ramatan, según ha informado la periodista Yousra Elbagir.

La alianza Declaración de Libertad y Fuerzas del Cambio, el grupo de partidos políticos y miembros de la sociedad civil que lidera las negociaciones con el actual gobierno militar, llamó el martes y el miércoles a dos días de huelga general. Con las conversaciones en punto muerto, pretenden presionar a la Junta para que acepten sus exigencias: que el Gobierno de Transición que administrará el país hasta la convocatoria de unas elecciones esté formado por una mayoría de civiles y no de militares. En concreto, exigen una representación de dos tercios en ese nuevo órgano.

El Consejo Militar se reúne con Arabia Saudí y EAU
"Ellos quieren estar en el poder", insiste Kheir en relación al Consejo Militar, al que la oposición culpa del estancamiento de las negociaciones y de querer copar la institución de transición. Y por eso, la Junta Militar se ha reunido con sus mayores aliados en la zona: el viernes con el príncipe saudí, el sábado con el presidente de Egipto y el domingo con el príncipe de Abu Dhabi. Las monarquías del Golfo prefieren gobiernos de "hombres fuertes en la región", cuenta Haizam Amirah Fernández investigador principal del Mediterráneo y mundo árabe del Instituto Elcano.

Abdul Fattah Al Burhan, líder de la Junta Militar en Sudán, con el presidente egipcio Abdel Fattah Al Sisi.
Abdul Fattah Al Burhan, líder de la Junta Militar en Sudán, con el presidente egipcio Abdel Fattah Al Sisi. EFE

El trío no respondió a las llamadas de auxilio de Al Bashir antes de ser destronado, desgastado por tres décadas en el poder y masivas protestas populares. Sin embargo, Arabia Saudí y EAU mandaron a principios de abril 2.700 millones de euros en apoyo financiero y material a la recién establecida Junta Militar, como garantía de continuación de la contribución sudanesa a la guerra de Yemen: en los últimos cuatros años han combatido como parte de la coalición saudí más de 14.000 soldados sudaneses.

En lo que sí hay acuerdo: tres años de transición
"No se trata de reemplazar caras sino de una transición hacia un nuevo sistema de Gobierno" y, para eso, hace falta tiempo, explica Amirah Fernández. A mediados de mayo, a punto de darse por terminadas las negociaciones, lo que sí acordaron la Junta Militar y la alianza opositora fue un periodo de transición de tres años tras el cual se convocarían elecciones.

El acuerdo de tres años contempla reformas constitucionales y legislativas que preparen al país para "un sistema pluralista y con separación de poderes", explica el experto. Los propios partidos políticos también necesitan ese tiempo para rehacerse y darse a conocer. "Los sudaneses han estado mucho tiempo fuera de la política, necesitamos tiempo para conocer a todos los partidos que forman la alianza", apunta la activista.

Sin embargo, tanto Ala Kheir como Duha Mohammed consideran que tres años es un tiempo demasiado extenso, y opinan que con dos debería sería suficiente. "La población desconfía de periodos transitorios muy largos", coincide Amirah Fernández. La historia del propio Al Bashir es ejemplo: encabezó un golpe militar en 1989 y lideró la Junta Militar que se instauró por entonces. Al cabo de cuatro años, en lugar de convocar elecciones se autoproclamó presidente de Sudán. Y así pasaron treinta años.
El president del Sudan dimiteix, segons fonts governamentals
2019-04-11 (10/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Després de quatre mesos de revolta al carrer, s'espera l'anunci oficial de la renúncia del dictador

https://www.ara.cat/internacional/Dimite ix-president-del-Sudan_0_2213778720.html
El símbolo de las protestas en Sudán es una mujer que canta a la revolución
2019-04-10 (11/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La imagen de Ala'a Salah, subida a un coche y cantando proclamas contra el régimen, pone voz y rostro a las manifestaciones contra la dictadura de Omar al BashirSu túnica blanca representa a las mujeres trabajadoras y sus pendientes dorados con forma de luna son símbolo de la tradición sudanesaSudán afronta su quinto mes de protestas, la jornada del lunes terminó con un soldado muerto que trataba de proteger a los manifestantes

https://www.eldiario.es/internacional/si mbolo-protestas-Sudan-mujer-revolucion_0 _886812299.html
Una dona vestida de blanc a sobre d'un cotxe, símbol de la revolta al Sudan
2019-04-10 (12/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La imatge viral d'una manifestant a Khartum es converteix en la icona d'una protesta que ja fa quatre mesos que dura

https://www.ara.cat/internacional/blanc- sostre-simbol-revolta-Sudan_0_2212578973 .html
Paginació: 12
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[425] http://SUDAN.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.70.179.76 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis