CATALANSALMON: 18 anys 8 mesos i 9 dies (6826 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
27-11-2023-Els rebels ètnics que han redefinit la guerra civil de Myanmar | 01-02-2023-Myanmar (Birmània) cau en una guerra civil, dos anys després del cop d'estat militar que va derrocar Aung San Suu Kyi | 25-10-2022-Desenes de morts per un atac aeri de la junta birmana contra un festival de música | 26-07-2022-La junta militar birmana recupera la pena de mort per executar activistes pro democràcia | 20-06-2022-Milers de rohingya marxen a Bangladesh per demanar al món que no els oblidi | 23-12-2021-Derrumbe de una mina de jade en Birmania: se temen más de 100 desaparecidos | 07-12-2021-La junta militar birmana condemna Aung San Suu Kyi a dos anys de presó | 13-11-2021-Atac a la llibertat de premsa a Birmània: 11 anys de presó per a un periodista dels EUA | 05-10-2021-El golpe de Estado en Myanmar ha provocado el desplazamiento de más de 200.000 personas - Actualidad Humanitaria | 05-07-2021-Quan els colpistes controlen les vacunes |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 123
L'exèrcit de Birmània assegura que ocuparà el poder com a mínim un any
2021-02-02 (1/47) §>

La líder Aung San Suu Kyi, que ha cridat la gent a sortir al carrer contra els militars, està detinguda

https://www.ara.cat/internacional/suu-ky i-detinguda-cop-estat-myanmar-birmania_1 _3841065.html

Més info a www.ara.cat
Cop d'estat a Birmània: l'exèrcit pren el control després de detenir Aung San Suu Kyi
2021-02-02 (2/47) §>

Reaccions de condemna arreu del món, l'ONU, els EUA i la UE demanen l'alliberament del detinguts i el restabliment de la democràcia

https://www.ccma.cat/324/cop-destat-a-bi rmania-lexercit-pren-el-control-despres- de-detenir-aung-san-suu-kyi/noticia/3074 783/

Més info a www.ccma.cat
El Ejército toma el poder en Birmania tras detener a la líder Suu Kyi
2021-02-01 (3/47) §>

El Ejército de Birmania tomó la madrugada de este lunes (hora española) el control del país y arrestó a un número indeterminado de políticos, miembros del Partido

https://www.lavanguardia.com/internacion al/20210201/6213095/militares-toman-cont rol-birmania-detienen-nobel-san-suu-kyi. html

Més info a www.lavanguardia.com
Birmània: l'exèrcit arresta Aung San Suu Kyi en el que sembla ser un cop d'estat
2021-02-01 (4/47) §>

La líder birmana Aung San Suu Kyi i altres figures del partit en el govern han estat arrestats per les forces armades del país durant una acció portada a terme dilluns al matí, segons que ha dit el portaveu de la Lliga Nacional per la Democràcia. L?acció es produeix després d?una escalada de tensions entre ? Continue reading Birmània: l?exèrcit arresta Aung San Suu Kyi en el que sembla ser un cop d?estat ?

https://www.vilaweb.cat/noticies/birmani a-lexercit-arresta-aung-san-suu-kyi-en-e l-que-sembla-ser-un-cop-destat/

< a href="https://www.vilaweb.cat/noticies/b irmania-lexercit-arresta-aung-san-suu-ky i-en-el-que-sembla-ser-un-cop-destat/" target="_blank">Més info a www.vilaweb.cat
Aung San Suu Kyi seguirà liderant Birmània després que el seu partit arrasés a les eleccions
2020-11-14 (5/47) §>

La formació ofereix un govern d'unitat nacional tot i obtenir més del 80% dels escons en joc

https://www.ara.cat/internacional/aung-S an-Suu-Kyi-Birmania-eleccions_0_25629438 10.html

Més info a www.ara.cat
Los birmanos votan por segunda vez en libertad
2020-11-09 (6/47) §>

Pese a la pandemia, millones de birmanos se echaron ayer a las calles para votar en las segundas elecciones libres desde su transición a una 'democracia disciplinada', como la denominaron los...

https://www.lavanguardia.com/internacion al/20201109/49338728679/birmania-eleccio nes-suu-kyi.html

Més info a www.lavanguardia.com
El Tribunal de la Haia ordena a Birmània que protegeixi els rohingyes
2020-01-24 (7/47) §>

La Cort Internacional alerta que el "risc de genocidi" es manté per a aquesta minoria musulmana

https://www.ara.cat/internacional/Tribun al-Haia-Birmania-protegeixi-rohingya_0_2 385961496.html

El Tribunal de Justícia de la Haia ha ordenat al govern de Birmània que prengui "mesures d'urgència" per garantir la protecció de la població rohingya, la minoria musulmana del país, que ha hagut de fugir massivament a Bangladesh a causa de la persecució i la neteja ètnica perpetrades per l'exèrcit birmà a l'oest del país.

El Tribunal s'ha pronunciat aquest dijous sobre la petició de mesures preliminars dins de la denúncia interposada per Gàmbia contra el govern de Birmània, governat a l'ombra per la Nobel de la pau Aung San Suu Kyi. La resolució reconeix que "el risc de genocidi" és encara molt alt avui dia contra la població rohingya i imposa un termini de quatre mesos perquè l'executiu de Suu Kyi presenti a l'ONU un informe de les mesures que ha pres per evitar-lo. A partir de llavors, caldrà que el presenti cada sis mesos.

La resolució ha obtingut la unanimitat total dels 17 magistrats que formen el tribunal de l'ONU. La sentència final del procés encara pot trigar dos anys, però els jutges consideren que actualment la població rohingya està en perill i reclamen mesures urgents per protegir-la.

"Avui és un dia històric, és increïble. Fa anys que reclamem justícia i per fi tenim l'esperança que pugui arribar", ha dit aquest dijous un exultant president de l'Organització de Rohingyes Birmans al Regne Unit, Tun Khin, en una roda de premsa de representants de la comunitat a la Haia. Tun Khin ha destacat la unanimitat de la decisió i ha reclamat a l'ONU que "vigili de prop" que Birmània ho compleixi. "En el temps que he passat als campaments de refugiats rohignyes tot el que em demanaven sempre era que se'ls fes justícia, i per fi tenim esperança", insistia.

Per al portaveu de HRW Reed Brody, aquesta "és una victòria aclaparadora i unànime" per a aquesta comunitat perseguida. "Avui és un dia important per a la justícia internacional i per als centenars de milers de rohingyes que han estat desplaçats, assassinats i violats, quan el tribunal més alt de l'ONU ha reconegut el seu patiment", sentenciava per telèfon.

En el procés que va arrencar al novembre hi ha testificat la mateixa Suu Kyi, que va negar qualsevol vulneració dels drets humans i va defensar l'actuació de l'exèrcit del seu país, el mateix que la va tenir presonera durant 15 anys quan estava a l'oposició. Ara la decisió judicial demana al govern birmà –és a dir, a ella– que controli el seu propi exèrcit per evitar que "matin, facin mal físic o mental, infligeixin deliberadament condicions de vida [als rohingya] que pretenen portar-los a la destrucció física total o parcial".

L'activista de HRW recorda que les mesures imposades pel tribunal de l'ONU "són vinculants" i reclama a la comunitat internacional que faci veure a Birmània "el cost polític i diplomàtic de no acatar-les". "El fet que Suu Kyi acudís a testificar a la Haia la lliga, perquè ara no pot deslegitimar el tribunal i dir que no reconeix la seva autoritat", com fan països com els Estats Units, remarca Brody.

Més de 730.000 rohingyes han hagut de fugir de l'estat de Rakhine, a l'oest de Birmània, després d'una campanya d'extermini dels soldats birmans, l'agost del 2017, que entraven als pobles d'aquesta minoria musulmana, separaven els homes de les dones i a ells els executaven a trets i a elles les violaven i mataven amb matxets en molts casos, segons els testimonis dels supervivents que van poder fugir. La destrucció dels poblats amb la política de terra cremada de l'exèrcit birmà va ser visible a través dels satèl·lits durant molts mesos, malgrat el tancament total de la regió als mitjans de comunicació i a la presència estrangera.

Els rohingyes van filmar el genocidi amb el mòbil
Els rohingyes van filmar el genocidi amb el mòbil

L'ONU ja va reconèixer aquestes accions com a "neteja ètnica" i també com a "intent de genocidi" i el Tribunal Penal Internacional té oberta una investigació sobre els fets. El Tribunal de Justícia de l'ONU, el seu màxim òrgan judicial, jutja les possibles violacions del dret internacional dels estats, mentre que el TPI pot jutjar individus per possibles crims de lesa humanitat. En el primer cas, que és el que ha avançat aquest dijous, ha sigut Gàmbia, de majoria musulmana, que ha denunciat Birmània per una presumpta vulneració de la convenció del 1948 que tipifica els delictes de genocidi.

Aquest mateix dijous, poc abans que es fes pública la decisió de la Haia, el Financial Times ha publicat un article de la líder birmana Suu Kyi en què admet que es poden haver comès crims de guerra contra la població rohingya, però assegura de nou que els relats dels refugiats són exagerats. "Crec que Suu Kyi ha decidit que la seva millor estratègia política per mantenir-se al poder és alinear-se amb els militars, però també està participant de l'odi que des de fa molts anys hi ha cap als rohingyes en la població birmana probablement per motius populistes", interpreta Brody.
Paginació: 123
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[443] http://MYANMAR.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.70.100.117 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis