CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 27 dies (6814 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
18-02-2024-Espanya ja reconeix els passaports de Kosovo | 08-01-2024-Espanya passa a acceptar el passaport de Kosovo, tot i que manté el no-reconeixement | 24-09-2023-Enfrontaments entre la policia i un grup de serbis armats en un monestir de Kosovo | 30-05-2023-Desenes de soldats de l'OTAN i manifestants serbis, ferits en enfrontaments al nord de Kosovo | 28-05-2023-Tensió a Kosovo: per què la policia protegeix els edificis oficials del nord del país? | 17-12-2022-Sèrbia demana formalment a l'OTAN intervenir a Kosovo | 15-12-2022-Kosovo sol·licita formalment l'ingrés a la UE: "És un dia històric" | 23-11-2022-Revifa la tensió entre Kosovo i Sèrbia pel conflicte de les matrícules | 02-08-2022-Kosovo fa marxa enrere en la guerra de les matrícules, però la corda amb Sèrbia es tensa | 30-07-2022-Pedro Sánchez es desmarca de la comunitat internacional: manté el 'no' a la independència de Kosovo |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 12
El partido más raro de la selección: España recibirá a Kosovo, pero el trato no será de nación
2021-03-09 (1/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El partido más raro de la selección: España recibirá a Kosovo, pero el trato no será de nación
Se hablará de territorio o equipo de Kosovo, el himno no se presentará como tal y puede afectar a la narración de TVE

https://www.marca.com/futbol/seleccion/2 021/03/09/60476e21e2704e60118b4592.html< br />
La Real Federación Española de Fútbol trabaja desde hace meses con el Ministerio de Asuntos Exteriores para la organización del partido entre España y Kosovo. Desde Las Rozas se ha querido dar siempre la mayor normalidad posible a un partido marcado por el hecho de que el Estado español no reconoce la soberanía de Kosovo, como tampoco lo han otros dos países del grupo: Georgia y Grecia.

El Ministerio de Asuntos Exteriores ha dado pasos importantes para que la selección kosovar pueda acceder y jugar en España. Pero el protocolo será el más especial jamás vivido en los partidos organizados por España. No puede haber referencia alguna a Kosovo como nación soberana en el trato del partido por parte de la RFEF. Así, será siempre el equipo del territorio de Kosovo. Lo mismo ocurre con la bandera, que no puede mostrarse al lado de la española como la de un país soberano. O el himno, cuya fórmula no puede ser presentada como la clásica de "suena el himno nacional de...". Se presentará como la música cedida por el territorio de Kosovo.

Esos detalles afectan también a la narración del partido por parte de los medios estatales, TVE (dueña de los derechos) y RNE. No puede haber referencias a Kosovo como nación soberana. Todo se deberá ajustar a los parámetros marcados hablar de la selección del territorio de Kosovo.

Este es un caso que ya se vivió en Mundial de España. Entonces, con la Guerra de las Malvinas recién acabada, los medios argentinos recibieron órdenes de no pronuncia la palabra Inglaterra en el choque de los británicos con Alemania en la segunda fase.

El España-Kosvo se jugará en 31 de marzo en La Cartuja y será el tercer partido de clasificación de España para el Mundial 2022.

Més info a www.marca.com
Triunfo electoral de la izquierda ultranacionalista en Kosovo
2021-02-16 (2/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El partido de izquierda reformista y ultranacionalista Autodeterminación (Vetevendosje), encabezado por Albin Kurti, triunfó con el 48,19% de los sufragios en las

https://www.lavanguardia.com/internacion al/20210216/6249865/elecciones-kosovo-iz quierda-ultranacionalista-resultados.htm l

Més info a www.lavanguardia.com
Los ultranacionalistas, favoritos de nuevo en las elecciones de Kosovo
2021-02-13 (3/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El país celebra este domingo sus quintas elecciones anticipadas desde su independencia en 2008, enfrascado en su crónica inestabilidad política y económica. Las comicios se celebran después de que en 2020 ya cayeran dos Gobiernos.

https://www.publico.es/internacional/ult ranacionalistas-favoritos-elecciones-kos ovo.html

Més info a www.publico.es
Espanya jugarà contra Suècia, Grècia, Geòrgia i Kosovo en el camí cap al Mundial de Qatar 2022. Espanya, Grècia i Geòrgia no reconeixen Kosovo com a estat.
2020-12-08 (4/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Els de Luis Enrique ja saben els rivals que tindran en la fase de grups per a la Copa del Món que es farà l'hivern del 2022. Grup assequible, però enrenou diplomàtic? Espanya, Grècia i Geòrgia no reconeixen Kosovo com a estat.

https://www.ccma.cat/esport3/espanya-jug ara-contra-suecia-grecia-georgia-i-kosov o-en-el-cami-cap-al-mundial-de-qatar-202 2/noticia/3064700/

Més info a www.ccma.cat
Dimiteix el president de Kosovo després de ser imputat per crims de guerra
2020-11-06 (5/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, Hashim Thaçi s'enfronta a deu càrrecs

https://www.ara.cat/internacional/Dimite ix-president-Kosovo-imputat-crims-guerra _0_2558144312.html

Més info a www.ara.cat
Sèrbia i Kosovo obriran ambaixada a Jerusalem
2020-09-06 (6/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Els Estats Units fan d'intermediari perquè els dos països reconeguin la Ciutat Santa com a capital del país

https://www.ara.cat/internacional/Serbia -Kosovo-obriran-ambaixada-Jerusalem_0_25 21548025.html

Més info a www.ara.cat
Acusen el president de Kosovo de crims de guerra
2020-06-25 (7/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Un fiscal del Tribunal de la Haia el responsabilitza de 100 assassinats en la guerra amb Sèrbia

https://www.ara.cat/internacional/Acusen -president-Kosovo-contra-humanitat_0_247 7752313.html

El president de Kosovo, Hashim Thaçi, ha sigut acusat de crims de guerra per un fiscal especial del Tribunal Penal Internacional de la Haia. Thaçi i nou persones més han sigut considerades "criminalment responsables de prop de 100 assassinats" i de tortures i desaparicions forçoses durant la guerra de la independència de Kosovo contra Sèrbia entre 1998 i 1999.

Les acusacions han de ser confirmades per un jutge de la comissió especialitzada en Kosovo abans de poder anunciar càrrecs de manera oficial. Thaçi nega tots els càrrecs.

El fiscal especial de la Haia diu que ha elevat a aquesta comissió fins a 10 imputacions contra el president de Kosovo "per a la consideració del tribunal". "La imputació només és una acusació. És el resultat d'una llarga investigació i reflecteix la determinació que podem provar tots els càrrecs més enllà dels dubtes raonables", ha dit l'oficina del fiscal especial.

Una altra fiscal, Carla Ponte, ja va acusar l'any 2008 l'Exèrcit de Liberació de Kosovo, que liderava Thaçi, d'haver perpetrat fins i tot tràfic d'òrgans. Es va decidir investigar les acusacions. El govern de Kosovo ha negat les acusacions, que considera "difamatòries i sense base". Thaçi ha estat en el poder a Kosovo des del final de la guerra, que va costar més de 10.000 vides i que va acabar amb una intervenció militar de l'OTAN. Kosovo es va declarar independent l'any 2008, tot i que Sèrbia encara no ho reconeix.
Sánchez participarà en la cimera europea amb Kosovo perquè no hi haurà banderes
2020-05-06 (8/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Cap president espanyol havia participat fins ara en una reunió amb el país balcànic

https://www.ara.cat/internacional/kosovo -pedrosanchez-espanya-europa_0_244775535 6.html

Un president espanyol participarà per primera vegada en una cimera europea on també hi haurà el president de Kosovo, estat independitzat el 2008 que Madrid mai no ha reconegut. Pedro Sánchez s'unirà aquest dimecres en la cimera UE-Balcans que se celebrarà virtualment per formalitzar un paquet de 3.300 milions d'euros d'ajuts europeus a la regió per a la lluita contra el coronavirus. En l'última cimera d'aquestes característiques, l'aleshores president espanyol, Mariano Rajoy, no hi va assistir.

Però Sánchez hi serà perquè la Moncloa ha posat com a condicions que no hi hagi cap mena de símbol institucional. No hi haurà banderes, sinó un fons comú per a tots els participants. Tampoc els caps d'estat i de govern seran mencionats pel seu càrrec, només pel seu nom i cognom. A la reunió virtual també hi assistirà Sèrbia sota les mateixes condicions.

Fonts diplomàtiques espanyoles insisteixen que la posició de l'Estat respecte al reconeixement de Kosovo no ha canviat, però reconeixen que sí que ha canviat la manera d'abordar el conflicte. "Creiem que és millor ser-hi que no ser-hi, no ha canviat la posició espanyola però creiem que com més presència tingui Espanya en el conflicte millor", apunten les mateixes fonts.

La presidència rotatòria de la Unió Europea està actualment en mans de Croàcia, que s'havia marcat com un dels seus objectius la celebració d'aquesta cimera amb tots els líders de la UE a Zagreb. La pandèmia del coronavirus ha impedit que es fes presencialment, però fer-ho telemàticament ha posat més fàcil les condicions perquè països com Espanya, que es neguen a reconèixer Kosovo, hi poguessin assistir.

El boicot espanyol a Kosovo
El boicot espanyol a Kosovo

D'altres condicions que Espanya ha reclamat a canvi d'estar present en la trobada virtual és que no es faci referència a la cimera com una reunió de la UE amb sis països balcànics, sinó que només es parli dels Balcans com a regió. A més, tampoc es discutirà en cap moment sobre l'ampliació de la Unió Europea, malgrat que els Vint-i-set donessin llum verda recentment a començar les negociacions amb Albània i Macedònia del Nord. "Aquesta no és una cimera d'ampliació", han reiterat fonts europees, que han explicat que la qüestió sobre les negociacions amb aquests dos països balcànics es continuarà abordant al juny.

Espanya reconeixerà Kosovo si arriba a un acord amb Sèrbia
Totes aquestes condicions, posades principalment per Espanya (el principal opositor del reconeixement de Kosovo, juntament amb Eslovàquia, Romania, Grècia i Xipre), són les que permeten que se celebri aquesta cimera més aviat "simbòlica" que pretén escenificar el suport de la UE a la regió en temps de pandèmia i que evita els temes més polèmics per garantir la participació de tots els líders.

El canvi espanyol s'emmarca en un canvi de to amb l'arribada socialista al govern, que fonts de la Moncloa insisteixen en desvincular totalment del debat intern a l'Estat. El govern espanyol ja ha afirmat recentment que "no serà més papista que el papa" i que si Sèrbia arriba a un acord amb Kosovo, Espanya no posarà traves a l'hora de reconèixer també aquest estat. "Estem en contra de la declaració unilateral d'independència, però no tenim res en contra de Kosovo", han afirmat les mateixes fonts esmentades anteriorment.
Un voto de censura hace caer al Gobierno de Kosovo
2020-03-26 (9/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La oposición saca adelante una moción contra el primer ministro Kurti ante las diferencias en la gestión de la crisis por coronavirus

https://elpais.com/internacional/2020-03 -26/un-voto-de-censura-hace-caer-al-gobi erno-de-kosovo.html
Una ofensiva de Serbia debilita el reconocimiento internacional de Kosovo
2020-03-12 (10/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Belgrado logra, con una polémica campaña diplomática, que varios países dejen de considerar como Estado a la antigua provincia

https://elpais.com/internacional/2020-03 -11/la-ofensiva-de-serbia-logra-reducir- los-reconocimientos-de-kosovo-como-estad o.html


El 17 de febrero de 2008, Kosovo declaró su independencia. Ese mismo día, Costa Rica la reconoció. Fue el primer país en considerar un Estado a la antigua provincia serbia. Al día siguiente se sumaron tres de los cinco miembros permanentes del Consejo de la Seguridad de la ONU: Estados Unidos, Francia y el Reino Unido. Fue el principio de una oleada de reconocimientos que superó los 50 ese mismo año y el centenar en 2013, es decir, más de la mitad de los países de Naciones Unidas. En 2010, el Tribunal Internacional de Justicia de la ONU decretó que la independencia había sido legal. Sí, las puertas de la ONU estaban cerradas para Kosovo gracias a los dos aliados de Serbia con derecho de veto en el Consejo de Seguridad (China y, sobre todo, Rusia) y cinco países de la UE, entre ellos España, no reconocían –ni reconocen- a Kosovo, pero el momentum como se suele denominar en la jerga política anglosajona al ímpetu que conviene aprovechar en un determinado instante estaba claramente del lado de Kosovo. “Había un sentimiento general de que Serbia había perdido la batalla”, resume James Ker-Lindsay, profesor en la London School of Economics especializado en Europa sudoriental y autor del ensayo The Foreign Policy of Counter Secession (La política exterior de la contrasecesión, en inglés), en el que analiza el caso.


Hoy, la euforia está al otro lado de la frontera. La diplomacia serbia ha anunciado recientemente que 18 países han retirado su reconocimiento a Kosovo, gracias a una intensa campaña que mantiene en los últimos años, de forma que el número de países que lo mantiene ha caído simbólicamente por debajo de cien. Mientras, ningún país ha reconocido a Kosovo desde febrero de 2018, cuando lo hizo Barbados.

Las cifras reales no están claras. El pasado día 3, Belgrado anunció que Sierra Leona se había convertido en el decimoctavo Estado en retirar el reconocimiento. Según Dacic, 92 países de la ONU reconocen a Kosovo; 96, no; y cinco tienen una postura “fluida”. En el listado oficial de reconocimientos de la web del Ministerio de Exteriores de Kosovo hay, en cambio, 116. “No es posible saberlo exactamente. Ambas partes siempre han exagerado las cifras”, señala Ker-Lindsay. Uno de los últimos ejemplos de la confusión reinante en esta “guerra de datos” tuvo lugar el pasado febrero, cuando el presidente de Kosovo, Hashim Thaci, anunció en Twitter que su embajadora en Estados Unidos, Vlora Citaku, le había confirmado que Jamaica acababa de reconocer a Kosovo. Un día más tarde, la ministra de Exteriores de Jamaica, Kamina J. Smith, respondió a ese tuit desmintiéndolo.
El partit d'esquerres Autodeterminació guanya les eleccions a Kosovo
2019-10-08 (11/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

La força nacionalista està disposada a pactar amb la dreta per formar un govern de coalició

https://www.ara.cat/internacional/nacion alistes-esquerres-guanyen-eleccions-Koso vo_0_2321167996.html

El partit nacionalista kosovar Autodeterminació (Vetevendosje), fins ara a l'oposició, ha guanyat per un estret marge les eleccions parlamentàries que s'han celebrat aquest diumenge a Kosovo i que es van convocar anticipadament. El líder del partit, Albin Kurti, s'ha mostrat disposat a liderar el nou govern, malgrat que la seva formació només ha obtingut el 25,72% dels vots, segons dades de la Comissió Electoral Central amb el 96,19% dels vots escrutats. "La gent ha decidit que el canvi serà liderat per Autodeterminació", ha destacat Kurti.

La segona força més votada s'ha quedat a menys d'un punt d'Autodeterminació. Es tracta de la conservadora Lliga Democràtica de Kosovo (LDK), que ha obtingut el 25,03% dels vots. Aquests dos partits, però, que fins ara estaven a l'oposició, ja han col·laborat en el passat i durant la campanya electoral han mostrat la seva disposició a formar un govern de coalició, malgrat que de moment es desconeix si sumaran una majoria al Parlament kosovar.

Aquests resultats podrien deixar fora del poder el centredreta Partit Democràtic de Kosovo, que ha obtingut el 21,13% dels vots. De fet, aquesta formació ja ha anunciat que passarà a l'oposició. Si es confirmen els resultats, serà la primera vegada que aquest partit, sorgit de l'antiga guerrilla que va lluitar per la independència de Kosovo, surt del govern des que aquest estat va proclamar unilateralment la seva sobirania el 2008.

La quarta força més votada és l'Aliança per al Futur de Kosovo –també nacionalista–, del dimissionari primer ministre Ramush Haradinaj, que amb la seva coalició amb el Partit Socialdemòcrata de Kosovo només ha aconseguit l'11,61% dels vots. D'altra banda, vint escons estan reservats per a les minories, la meitat dels quals per als serbis. Entre els partits de la minoria sèrbia que han participat en les eleccions, el que ha obtingut més suport és la Llista Sèrbia, l'única que té el suport de Belgrad.

La participació ha estat del 44,05%. Les eleccions s'han celebrat dos anys abans del previst a causa de la dimissió el juliol passat de Haradinaj, en ser citat com a sospitós per un tribunal que jutjarà els crims de guerra comesos a Kosovo entre el 1998 i el 2000.

Els comicis han estat marcats per la deprimida economia del país, on l'atur arriba al 30% i supera el 50% entre els joves, i abunden la corrupció i el nepotisme.
Ska Keller: "Tenim molts dubtes sobre Borrell com a alt representant per temes com Kosovo"
2019-07-29 (12/32) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Entrevista a la líder dels verds europeus

https://www.ara.cat/internacional/Ska-Ke ller-Borrell-representant-Kosovo_0_22785 72170.html

Com passa amb la família política dels conservadors europeus, en el cas d’Els Verds, una de les seves personalitats més influents també és una dona d’origen alemany. Les últimes eleccions europees l’han situada al capdamunt del que s’ha batejat com l’onada verda. Franziska Keller, més coneguda com a Ska Keller (Brandenburg, 1981), va arribar al Parlament Europeu quan tenia només 27 anys. Els pròxims cinc anys de legislatura europea, el seu grup (on hi ha l’Aliança Lliure Europea) compta amb un nombre inèdit d’escons (75 electes, 74 a la pràctica per la falta d’Oriol Junqueras).

On queda la credibilitat de l’Eurocambra després d’acceptar la candidata dels estats, Ursula von der Leyen, per a la Comissió Europea?

Crec que tenim feina a fer. El sistema del candidat oficial no resolia tots els problemes del món, però era un pas endavant important per fer la Unió Europea encara més democràtica. Ara hem fet un pas enrere, i com a Parlament hem d’entendre què hi podem fer. Saber com volem assegurar que no torna a passar. Però penso que la finestra d’oportunitat és molt petita, perquè és cert que ara Von der Leyen creu que ha de complir, però el problema no és ella, és el Consell [els estats].

Què hi podeu fer?

Necessitem enfortir encara més la democràcia de la UE. Hem d’aconseguir que el sistema de candidats oficials quedi assegurat per llei, assegurar llistes trasnacionals i enfortir les capacitats del Parlament a l’hora de fer peticions o prendre iniciatives legislatives.

¿No està mort, doncs, el sistema del candidat oficial?

Espero que no. Les últimes setmanes han servit precisament per veure la importància que té. És clau que els grups polítics escullin els candidats oficials, que facin una campanya, es donin a conèixer i presentin el seu programa. És important per raons democràtiques que el ciutadà sàpiga qui pot dirigir les institucions en funció del partit que vota, però també per raons pràctiques. Von der Leyen està col·locada pel Consell, no té experiència europea, no sabia què volíem els partits. Però ¿com havia de saber-ho? Tot plegat demostra que des d’un punt de vista logístic és important per no trobar-se en aquesta situació estranya.

¿Va ser una possibilitat real que el Parlament la rebutgés?

Va ser molt provable fins a l’últim moment. Després del discurs que va fer al ple semblava que tenia una majoria clara, però al final va acabar sent un resultat extremadament ajustat. Va ser força increïble.

L’Eurocambra també ha de ratificar el paquet de comissaris on hi haurà Josep Borrell. Què fareu?

Abans de votar la Comissió en paquet hi haurà compareixences individuals de cada comissari, també de Borrell. Sobre ell específicament tenim molts dubtes. Per exemple en la qüestió de Kosovo, en què Espanya ha sigut sempre contrària a reconeixe el país. En aquest conflicte la Unió Europea hi pot ajudar clarament. Hem estat jugant un paper positiu en aquest sentit, potser no del tot efectiu, però com a mínim positiu. Està clar que si és l’alt representant això serà un problema.

En les negociacions de càrrecs, vau lluitar per un comissari verd?

Primer lluitem per les polítiques climàtiques. Però sí, per implementar un programa és important tenir gent que en sàpiga i que hi lluiti. Seria fantàstic tenir un comissari de Medi Ambient verd amb pes important i que no només fos un comissari qualsevol proposat pels estats. Veurem què fa Von der Leyen.

Von der Leyen diu que vol una Comissió paritària i des dels estats s’ha jugat amb el fet que ella és una dona perquè s’acceptés.

I especialment ho han dit molts homes. Per descomptat que vull que una dona sigui presidenta de la Comissió, per això els verds sempre proposem una dona i un home a totes les candidatures, però els grans partits no ho fan, ignoren la resta de candidates, i ara diuen que cal tenir una dona presidenta i acceptar Ursula von der Leyen.

L’agenda verda ha guanyat pes i sembla que partits com els socialistes s’hi sumen. ¿Temeu que recuperin vots per aquesta via?

No estic preocupada, necessitem els esforços de tothom, i necessitem majories. Estic molt contenta que altra gent comenci a parlar del clima. Fa temps que ho fem i tinc clar que la gent sap que som l’única força creïble en aquest àmbit.

¿Creu factible que tots els països de la UE es comprometin aquest any a la neutralitat de CO 2 el 2050?

És un objectiu molt ambiciós i estaria bé, però la pregunta real és veure què estan fent ara mateix els països que sí que han signat aquest compromís per complir-lo. Queden moltes coses per fer més enllà de signar compromisos.

¿I que es posin d’acord sobre els rescats al mar i el sistema d’asil?

És un dels punts en què tinc més preocupacions sobre Von der Leyen perquè ella vol retirar la proposta de la reforma de Dublín, que es va millorar molt des del Parlament Europeu, i fer-ne una de nova quan el que cal és pressionar els estats perquè a l’Eurocambra ja hi ha consens sobre una proposta bona.
Paginació: 12
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[451] http://KOSOVO.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 172.70.100.222 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis